AKPM’DE TOPLUMU ETKİLEYEN OLAYLARA KADIN BAKIŞ AÇISI

AKPM’nin içerisinde, AKPM’nin kadın üyelerinden oluşan, partiler arası ve siyasi olmayan birleşik bir platform olarak kurulan women@pace ‘in amacı, kadınların AKPM çalışmalarına katılımını artırmak ve toplumu etkileyen her türlü konuyu kadın bakış açısıyla ele almak.

KADINLARIN SİYASİ TEMSİLİNİ ARTIRMAYI, ÇALIŞMALARIN ETKİSİNİ GÜÇLENDİRMEYİ VE ULUSAL PARLAMENTOLAR İLE İŞ BİRLİĞİ SAĞLAMAYI HEDEFLİYOR

Women@pace grubu, kadınların AKPM’de aktif katılımını ve siyasi temsilini artırmaya yönelik eylemleri belirlemeyi ve uygulamayı, Avrupa Konseyi'nin ve özellikle Parlamenter Meclisi'nin çalışmalarının görünürlüğünün ve etkisinin güçlendirilmesine katkıda bulunmayı, ulusal parlamentolarda ve diğer parlamento meclislerinde kurulmuş diğer kadın gruplarıyla bağlantılar kurmayı hedefliyor. Grubun 6 kişilik bir yönetim kurulu bulunuyor. Prof. Dr. Günay da bu 6 kişiden biri olarak grubun çalışmalarına yön verecek kurulda bulunuyor.

ÜLKEMİZİ BU ALANDA TEMSİL ETMEK BÜYÜK BİR GURUR

‘'KADINLARIN TEMSİLİYETİ İÇİN BÜYÜK BİR ADIM’’

AKPM Kadın Grubu’na (@women@pace) ve yönetim kuruluna üyeliği ile alakalı açıklamada bulunan Prof. Dr. Günay. ‘’ Öncelikle ülkemizi uluslararası bir platformda üst düzeyde bu konuyla alakalı temsil etmek benim için büyük bir gurur. Kadınların siyasette temsili ile alakalı hem ülkemizde hem de tüm dünyada gidilecek çok yolumuz olduğunu hep dile getiriyorum. Bu anlamda uluslararası arenada önemli etki yaratabilecek bu organizasyonun bir parçası olmak ve yönetiminde yer almak, yapılacak çalışmalara dair beni oldukça heyecanlandırıyor. TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu' nda yaptığımız çalışmalardaki deneyimlerimizi Avrupalı meslektaşlarım ile paylaştım. Aynı şekilde bu grupta yaptığımız çalışmaları KEFEK ile paylaşıyorum, ortak neler yapabiliriz sinerji yaratmaya çalışıyorum.  Önümüzde önemli gündem maddeleri var ,women@pace olarak çalışmalarımıza hızla başladık ve hedeflerimiz doğrultusunda güzel sonuçlar elde edeceğiz. 46 üye ülke kapsamında kadınların sorunlarının saptanması konısında bir anket çalışması önerisinde bulundum, şu anda onun üzerinde çalışıyoruz. Çıkan sonuçlara göre biz de öncelikli konularımızı belirleyeceğiz. Kısacası yukarıdan tabana empoze değil, tabandan yukarı geri bildirimle konuları tespit ediyoruz. ‘’şeklinde açıklamada bulundu.