LOZAN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE'DİR

Lozan Barış Anlaşmasının 98. Yıl dönümü nedeniyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Atatürk anıtına çelenk sunarak basın açıklaması yapıldı. Grup adına açıklama yapan ADD şube başkanı Azmi Kerman: "

Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan Lozan Barış Antlaşması'nın 98, yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda çok önemli bir yeri olan bu Antlaşma 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanmıştır. Lozan Antlaşması, Mondros ve Sevr teslimiyet anlaşmalarına karşı elde edilen büyük bir başarı belgesidir. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan şanlı Anadolu Ihtilali'nin en son ve parlak aşamasıdır. Bu Antlaşma ile emperyalizm cepheden sonra masada da yenilgiye uğratılmıştır. Büyük Atatürk'ün belirttiği gibi: "Türk Ulusu aleyhine yüzyıllardır hazırlanan, Sevr ile tamamlandığı sanılan bir büyük suikastin yok edilişidir. Osmanlı tarihinde benzeri görülmemiş bir siyasi zaferdir".

Lozan Antlaşması devletimizin uluslararası hukukta onay gören kuruluş belgesidir. Batılı devletler Kurtuluş Savaşı'nın başarısını Lozan'da kabul etmek zorunda kalmıştır. Bu antlaşma ile bağımsızlığımız ve egemenliğimiz bütün dünya tarafından kabul edilmiştir. En önemlisi, emperyalistlerin ısrarla üzerinde durduğu kapitülasyonlar kaldırılmıştır. Türkiye bundan sonra uygarlık yolunda emin adımlarla ilerlemiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu olan Lozan, bugün ciddi tertiplerle karşı karşıyadır. Lozandan sonra geçen 97 yıllık süreçte batılı ülkelerin amacı değişmemiştir. Amaç Lozan yerine Sevri getirmek, vatan ve milleti bölmek, laik cumhuriyet yerine bir din devleti kurmaktır.

Son yıllarda yalan ve sahte tarih yazma gayretleri hız kazanmıştır. Lozan'a, Türkiye Cumhuriyeti'nin mimanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve yol arkadaşı İsmet İnönü'ye yönelik çirkin ve sınır tanımaz saldırılar yapılmaktadır. Milletimizin dirilişinin kanıtı olan Lozan'ı tartışmaya açmak tarihi gerçekleri saptırmaktır. Lozan karşıtlığı Sevr yandaşlığıdır, Atatürk'ün kurduğu ulusal devletin tasfiyesidir, ortaçağ karanlığına teslim olmaktır.

Bizler ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozacağız, Türkiye Cumhuriyeti'ni yeniden Atatürk çizgisinde geleceğe taşıyacağız. Lozan Barış Antlaşması'nın 98 yılını kutlarken Büyük Atatürk, Ismet İnönü ve silah arkadaşlarını saygı ile anıyoruz."

Editör: TE Bilişim