Eskişehir’de binlerce eğitim emekçisi İstanbul’da öldürülen İbrahim Okutgan için sokaklara döküldü. Eğitim Sen, Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın çağrısı ile Ulus Anıtı önünde başlayan eylemde; öğretmenler , “Öğretmenler ölüyor, bakanlık susuyor” sloganları ile Adalar mevkiine yürüdü.

Eğitim sendikaları adına açıklama yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İl Temsilcisi Yücel Karasu, şu ifadeleri kullandı:
“Millî Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim çalışanlarına yönelik söylem ve yaklaşımları son olarak çıkarılan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile emeğimiz değersizleştirildi. Bu da beraberinde mesleğimizin itibarsızlaştırılmasını, savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçilerinin okullarda şiddetin hedefi olmasını doğurdu. Son bir ayda hamile arkadaşımızın dövülmesinden, bıçaklı yaralamaya, okula silahlı saldırıya kadar birçok şiddeti beraberinde getirdi. En sonunda da bir arkadaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı, İbrahim hocamızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci oluşu ne de failin uyruğu ile ilgilidir. 

Ayaz: Yaşananların sorumlusu bakanlıktır

Okul öncesi öğretmeni Özge Akgül Ayaz: Son bir ayda 6 şiddet olayı yaşadı öğretmenler en sonuncusu da İbrahim hocamızın katledilmesiyle sonuçlandı. Bizler eğitim emekçileri olarak yaşanan olayların sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı’dır diyoruz. Binlerce eğitim emekçisi alanlarda olmaya devam edeceğiz, bu daha başlangıç mücadeleye devam diyoruz.

Alkan: Okullarda güvenlik yok

Tarih Öğretmeni Faik Alkan: Öğretmenler olarak çok öfkeliyiz, bakanlık politikalarına karşı hiç olmadığı kadar tepki gösteriyoruz. Şu anda okullarımızda güvenlik yok, kalabalık sınıflar ve ödeneksizlikler var. En önemlisi de Milli Eğitim Bakanlığı uyguladığı politikalarla, öğrenci ile öğretmeni veli ile idareyi karı karşıya getirmiştir.

Kentpark ve sualtı dünyasında  muhteşem gösteriler Kentpark ve sualtı dünyasında muhteşem gösteriler

Editör: şenay Yıldırım