Başkan Kurt 1 Mayıs’ta işçi ve emekçileri yalnız bırakmadı Başkan Kurt 1 Mayıs’ta işçi ve emekçileri yalnız bırakmadı

Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği adına konuşan Ekrem Birsen, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından kurumlarına bağlı oda üyelerine satılmak üzere 500 liralık avantajlı bir fiyattan sınırlı miktarda milli maç bileti ve forma kontenjanı ayrıldığını, 1000 adet bilet ve formanın gönderileceğinin kendilerine bildirildiğini söyledi. Birsen, “Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı tarafından durum sosyal medya kanalları ve diğer iletişim yollarıyla tüm Eskişehir halkına ilan edilmiş ve dolayısıyla odaya gelen yüksek miktardaki talebin tamamı oda tarafından kabul edilmiştir. Bu nedenle diğer tüm odalarımızdan gelen taleplerin toplamından fazla bir talepte bulunan Berberler ve Kuaförler Odasının talep ettiği bilet ve forma miktarının tamamı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karşılanamamıştır. Çözüm üretmeye çalışan federasyon yetkilileri ve birliğimiz oda üyelerini mağdur etmemek için talep edilen miktarın çoğunu mevcutları dahilinden göndermişlerdir.” açıklamasında bulundu.

Berberler Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya Hepimizi Zora Soktu

 

Berberler kuaförler odası Başkanı Gürdal Sarıkaya’nın üyelerinin dışında da talep toplayarak hem kendilerini hem de diğer odaların taleplerinin karşılanmasını zora soktuğunu belirten Birsen, “Basın toplantısı düzenleyen iki odamızın başkanı haberimiz yok demelerine rağmen Berberler Kuaförler Odası’nın kullanacağı talepleri kullanmaya kalmış, Berberler ve Kuaförler Odası’ndan bilet talep etmişlerdir. Oysaki duyduklarında bize gelerek isteklerini bildirmiş olsalardı onların taleplerine de cevap verilebilirdi. Haberi olmayan insanlar başka oda üzerinden bilet talep etmeleri ve haberimiz yok demelerinin takdirini kamuoyunun anlayışına bırakıyorum.” dedi. Berberler ve Kuaförler Odası’nın birliğe ayrılan 1000 biletin yüzde 41 ini vererek üyelerinin mağdur olmaması için büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Birsen, buna rağmen yönetim kurulu üyesi oldukları birliği, kendi şahsını ve diğer oda başkanlarını zan altında bırakmaya kalkmasını kendisine yakıştıramadıklarını dile getirdi.

Sorunun Kaynağı Futbol Federasyonu

Gürdal Sarıkaya’ya bardağın dolu tarafından bakmasını söyleyen Birsen şu şekilde konuştu: “Kendisine Eskişehir’deki milli maça en çok berber ve kuaför arkadaşlarımızın gidebilmesini sağlamış olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bu karışıklık futbol federasyonuna gelen yoğun talebin karşılamamasından kaynaklanmış, daha önce bilette sıkıntı olmayacağını ve tüm taleplerimizin karşılanacağı söylenmesine rağmen artan taleplerimiz değerlendirilememiştir. Ayrıca biletlerin üzerinde sıfır bedel yazması nedeniyle tarafımıza gelen biletlerin bedelsiz alınıp parayla satıldığı iddiaları bizleri zan altında bırakmış olup, bu ve diğer konularda ayrıntılı bilginin Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Baltacı'nın aranarak bilgi alınmasını ve bilgi kirliliği ile dedikoduların ortadan kaldırılmasının daha doğru olacağını belirtiyorum. Keşke bu dedikoduları duyan ve fevri hareket eden birliğimizi suçlayan zihniyet gelerek bizden bilgi alsa veya taleplerini bize iletselerdi.” ifadelerinde bulundu.

“Birlik Disiplin Kuruluna Vereceğiz”

Oda üyeleri dışındaki kişilerden talep kabul ederek oda üyelerinin mağduriyetine neden olan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı’nın yaptığı talihsiz açıklamasını doğru bulmadığının altını çizen Birsen, mağduriyet yaşayan tüm esnafların affına sığındıklarını belirtti. Ne Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın ne de birliğin bir suçu olmadığını yineleyen Birsen, kamuoyunda tüm arkadaşlarını zan altında bıraktığı için Berberler Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya’yı birliğin disiplin kuruluna vereceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM