Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı'nda görev bölümü yapıldı Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı'nda görev bölümü yapıldı

İzmir Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan 2. Günde saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Mehteran eşliğinde BEKA Platformu korteji İzmir Kordon, Alsancak, Şehitler Caddesi, Bornova meydanına kadar yürüyüş yaptılar. 
Mehter takımının Alsancak Meydanı’nda yol boyunca yaptığı muhteşem gösterilerine büyük ilgi gösteren İzmir halkı, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon alanında kurulmuş olan stantlardaki bölgesel ürünlerin de tadına baktı. Yapılan Lezzet yarışmalarında birinci gelen yarışmacılara ödüllerini Oral Büyüksarı ve İlyas Çelik takdim ederken Eskişehir markası olan “By Fırın” da ödüle layık görüldü. Stantları ziyaret eden Nijerya Kraliçesi, ürünlerin tek tek tadına bakıp hayran kaldığını ve Türk mutfağının değerinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Kumda pişen Türk kahvesini tattıktan sonra hayran kaldığını belirten kraliçe özellikle Afyon Katmerini ve sucuğunu tattıktan sonra hayranlığının kat be kat arttığını ve bu tip ürünleri tanıtıp Nijerya’da da üretilmesi için pazar yaratacağını söyledi.
Programa Eskişehir Çifteler Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi destek verirken Seyit Battal Gazi Vakfı Başkanı Dr. Sırrı Kabadayı misafir olarak yer aldı. Muharrem Esen ve Mustafa Gökçe de organizasyona destekçi olarak katıldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM