Balık Pazarında Sıcak Havalar Satışları Etkiliyor Balık Pazarında Sıcak Havalar Satışları Etkiliyor

 
Öğrencilerin gelmesiyle ve özellikle yüz yüze eğitimin başlamasını beklediklerini söyleyen Çoban, kahveci esnafından lokantacıya, giyim ve konaklamaya kadar tüm esnafın bir canlılık yaşayacağını söyledi. Ekonominin geldiği nokta itibariyle en çok kahveci esnafının zarar gördüğünü belirten Çoban, geçmişten kalan borçlarını hala ödeyemediklerini ve özellikle yazın insanların köylere, kentlere, tatillere gitmelerinden dolayı şehrin boşalmasının kendilerini olumsuz etkilediğini vurguladı. Çoban; “Kahvelerimiz boşaldı. Emeklilerin de cebi boşaldı ve paraları yok. Emekliler tabakasını da kaybettik. Umudumuz üniversite gençliği ama yarınlardan da endişeliyiz.” dedi. 
YÜZDE 25 ZAMMA UYAN YOK
Dükkân kiralarından dert yakınan Çoban, esnafların yüzde 70’inin dükkan sahipleriyle sorun yaşadığını belirtti. Çoban; “Tahliye talepleri, çıkaranlar var. 5 katı kira isteyenler var. Kiracısı 2 bin liraya oturuyor, dükkân sahibi 10 bin lira kira istiyor. En çok ezilen kahveci esnafı oluyor. Kira konusunda da yetkililerden bir kanun çerçevesine oturtturulmasını bekliyoruz.  Yüzde 25 deniliyor ama uygulayan yok. Baskıyla çıkartmaya çalışanlar var. Bütün gözler kahvecinin ekmeğinde.” şeklinde konuştu. 
Çoban, bu kışın kahveci esnafı için çok zor geçeceğini belirtirken oda ve yönetim olarak mücadele ettiklerinin de altını çizdi. Çoban; “Gerekli zamları alsak da kahveci esnafımız maalesef uygulayamıyor. Kırsalda kahveci ile vatandaş karşı karşıya gelerek. Zammı kahveci esnafı yapmış gibi tartışmalar yaşanıyor. Geçmiş yıllara göre en zor yıllarımızı geçiyoruz. Bizler çaresiz durumdayız.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM