4-55

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın

Depremin yaralarını sarmak ve depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için daha çok yardıma ihtiyaç var. 
Eskişehir dayanışması ile çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın, Eskişehir’de yaşayan herkesin bu dayanışmanın bir parçası olduğunu, yapılacak yardımlarla da bu dayanışmanın güçleneceğini söyledi. Bünyelerinde bulundan Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğü’ne gelen talepler doğrultusunda depremzedelerin ihtiyaçlarının Haller Gençlik Merkezi’ndeki onlarca gönüllü genç tarafından hazırlanıp, paketlenip, yerine ulaştırıldığını aktaran Kargın, “Hijyen maddesi, giysi ve gıda bağışlarına ihtiyacımız var, ne yazık ki bağışlarınız devam etmezse buradan daha fazla sevkiyat yapamayacağız. Depremzedelere yardım etmek isteyenler sosyal yardım hizmetleri şubesine ulaşarak, Haller Gençlik Merkezi’ne yardımları getirerek bu zor zamanlarda Eskişehir’e gelen depremzedelere destek olabilir.” şeklinde konuştu.

6-45

Ceren Bulut


KOLİLER EKSİK KALIYOR
Haller Gençlik Merkezi’nde kurulan koordinasyon merkezinde 60 yakın gönüllü genç büyük bir özveri ile çalışıyor. Üniversite Öğrencisi Ceren Bulut da onlardan bir… İlk günlerde kendilerine gelen talepler kadar yardımların da çok olduğunu anlatan Bulut, “Ancak yardımlar azaldığı için bazı istekleri eksik göndermek zorunda kalıyoruz, bu nedenle daha çok yardıma ihtiyaç var.” diye konuştu. 

9-19

Damla Özçetin


EN ÇOK AYAKKABIYA VE EŞOFMAN TAKIMLARINA İHTİYAÇ VAR
Lise mezunu ve üniversiteye hazırlanan gönüllü Damla Özçetin ise en çok neye ihtiyaç duyduklarını şöyle özetledi: “Burada en çok eksik 38 numara kadın ayakkabısı 40 numara ve üstü erkek ayakkabısı, büyük beden eşofman takımları, pantolon ve kazak bugünlerde en çok talep edilen ama eksik kaldığımız kalemler…”

3-56

Zehra Çelik

18 BİNDEN FAZLA DEPREMZEDE VAR
Üniversite öğrencisi gönüllü Zehra Çelik, başta depremzedeler olmak üzere tüm ülke olarak depremin etkilerinin yoğun bir şekilde hissedildiğini ifade ederek, “18 binden fazla depremzede Eskişehir’e geldi ve bu nedenle her geçen gün ihtiyaç listeleri daha da artıyor,  türlü yardımınız bizim için çok önemli.” dedi. 

8-15

Serdar Yeşilgil


KURU BAKLİYAT, KONSERVE, SABUN, DİŞ MACUNU…
Gıda ve Hijyenden Sorumlu Koordinatör Serdar Yeşilgil ise, “Şu anda gıda konusunda ilk zamanlarda gelen yardımlar kadar çok yardım gelmiyor, kuru bakliyat salça, yağ gibi konserve ürünler daha çok gelmeli, hijyen konusunda sıvı sabun, şampuan, diş macunu gibi ihtiyaçlar var bunlar olmadan hazırladığımız koliler eksik kalıyor ve bu bizi üzüyor.” ifadelerini kullandı. 

5-50

Ali Galip Uğur


GÖNÜLLÜ ÇOK AMA YARDIMLAR AZ
Daha önce Haller’deki bu alanda oyunlar sahnelediklerini ancak şimdi burada depremzedeler için yardım hazırladıklarını anlatan Ali Galip Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk günden beri burada bir sistem oturttuk ve iyi bir çalışma yürütüyoruz, ancak şimdi reyonlarımız boş kalmaya başladı, çok sayıda gönüllümüz var ama gelen yardımlar artık yeterli değil. Daha çok desteğe ihtiyacımız var.”

2-53

Editör: Mustafa YILDIRIM