Eskişehirli iş insanlarına Sri Lanka daveti Eskişehirli iş insanlarına Sri Lanka daveti



Hayvanları Koruma Yasası çıkalı 19 yıl olduğunu belirten Eskişehir Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, “O günden bugüne ne oldu, onların refahı adına ne yapıldı? Yasanın en önemli maddelerinden olan, neredeyse belkemiğini teşkil eden maddesi “aşıla, kısırlaştır, aldığın yere bırak” ne kadar başarıldı? Bu sorumun yanıtı, üzülerek söylüyorum tam bir hezimet. Aksi olmuş olsaydı biz bugün bu 4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü’nde çok farklı şeyler konuşuyor olurduk. Dünyamızı paylaştığımız, insan dışındaki canların var oluş nedenlerini kavramadığımız, dünyanın tek efendisi olarak kendimizi gördüğümüz sürece aynen şimdi olduğu gibi hayvanın adı sadece onları aşağılamak amaçlı kullanılmaya devam edecektir.” açıklamasında bulundu. 
Hayvan Düşmanlığı Ciddi Boyutlara Ulaştı
Ülkemizde hayvan düşmanlığının ciddi boyutlara ulaştığını ve bu bağlamda toplumun iki düşman kutba ayrıldığını söyleyen Bilgin, “5199 sayılı Hayvan Hakları Yasası çıkmadan önce çözüm açıktan bu canları öldürmekti; zehirleyerek, kurşunlayarak. Yıllarca katledildiler. Sonrasında bunun çözüm olmadığı anlaşıldı, Hayvan Hakları Yasasıyla birlikte belediyelerin bütçelerindeki zehir kalemleri kaldırıldı. Aslında 5199 sayılı Yasanın hükümleri tam olarak yerine getirilebilseydi gerçekten de en insani, en düzgün çözüm bulunmuş olacaktı ama olmadı işte.” diyerek sitem etti.  
Ülke Çapında Kısırlaştırmalar Yapılmalı
Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde oluşturulan ve kendilerinin dahil edilmediği komisyonlarda hayata geçirilmek istenen çözüm önerilerine karşı çıktıklarının altını çizen Bilgin, ülke çapında bir kısırlaştırma seferberliğinin bir an önce hayata geçirilerek kontrolsüz çoğalmanın getirdiği sorunların çözülmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM