Başbakan Erdoğan, Taksim gezi alanı eylemlerini Fas'a giderken 'ideolojik' olarak yorumlamıştı.
Bir yazımda bu konuya eğilmiş ve 'ideolojik' yaklaşımı daha sonra ele alırım demiştim.
Başbakan Erdoğan'ın bu 'bakış açısı'ile biz de AKP iktidarının icraatlarını bakarsak bu icraatlarını 'ideolojik' olarak yorumlamımız gerekir.
Her partinin bir ideolojik yapısı vardır. Hazırlanan proğramlar bu ideolojik yapısıyla hazırlanır.
Şimdi ideoloji nedir sorusunu yanıtlayalım.
"İdeoloji, siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren politik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, moral, estetik düşünceler bütünü. En basit tabirle ideoloji teorisi içinde Marksist düşünürler önemli bir ağırlığı oluşturur. Marx, Lenin, Gramsci, Lukacs, Frankfurt Okulu, Althusser gibi düşünürlerin bu alanda çalışmaları olmuştur. Bunun dışında, ideoloji teorisiyle ilgilenen öteki düşünürlerin de marksizmle etkileşimli (karşıt ya da yana) olarak çalışmalarını yürütmeleri söz konusudur."
Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemler burada oluşturulmak istenen projeya karşı duruş olarak çıktı. Yani Başbakan'ın dediği gibi sadece 3-5 ağacın kesilmesi değil.
Çıkış gezi parkı projesiydi. Bu daha genişledi. Eyleme katılan yüzbinlerce yurttaş, bir çok taleplerini dile getirmeye başladı. Bazı uygulamalara karşı çıktığını söyledi.
Gezi parkı projesini istemeyenler kadar, alkol yasasındaki düzenlemelere karşı çıktılar. Polis şiddetine tepki gösterenler kadar iktidarın medyaya yönelik baskısını eleştirdiler. 
Ülke genelinde yayılan eylemlerde; yurttaşlar;
""Antidemokratik uygulamalara son verilmesi, çevrenin ve yaşanılan şehrin dokusunu korumak, yargı bağımsızlığını istemek, demokratik, özerk üniversite talep etmek, demokratik laik bir ülkede barış içinde ve kardeşçe yaşamayı istemek" gibi taleplerde bulundular.
Başbakan bu istemlere sadece 'ideolojik' olarak yorumladı ve tepki gösterdi.
Eğer bunlara tepki gösterirse 'ideolojik' olarak yorumlarsa o zaman AKP iktidarının yaptıkları icraatları veya yapmak istedikleri  ideolojik değil midir?
Yani; alkol yasasında düzenleme, imam hatipler, eğitim ve sağlık uygulamaları, başörtü, tabelalarda T.C. yi kaldırma girişimi gibi,...
Başbakan Erdoğan, kendisine karşı çıkan, veya iktidarının yaptıklarını veya yapmaya çalıştıklarına karşı çıkılmasına 'ideolojik' olarak söylemde bulunması çelişkidir.
Benim ideolojik yapım kapitalizm sistemine tam anlamıyla karşıdır. Kapitalizm getirdiği veya getirmek istediği icraatlara karşıyım.
Çünkü kapitalizm sömüre dayalı ve sistemin yaşaması için her şeyi mübah saymasıdır.
Çıkar ve kar üzerine dayalıdır...
Valla bende çok 'ideolojik'mişim....
********************************************************************************************
BİR FIKRA
Nasreddin Hoca bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş.Ağaçta bulunan biri de onu izliyormuş. 
Namazı bittikten sonra namazımın kabul olması için Allah'a dua etmeye başlamış. 
-Allahım sen namazımı kabul et. 
Ağaçtaki adam: 
-Etmem diye cevap vermiş. 
Hoca şaşırmış.Tekrarlamış. 
-Alahım sen kıldığım namazı kabul et. 
-Etmem. 
Hocanın şaşkınlığı iyice artmış.Yine: 
-Allahım sen namazımı kabul et 
demiş. 
Ağaçtaki adam tekrar: 
-Etmem deyince hoca sinirlenmiş. 
-Etmezsen etme.Zaten abdestsiz kılmıştım.