Başkan Kumru’nun açıklaması şöyle;

Değerli Eskişehirliler, bir deprem ülkesi olan ülkemizde bundan 1 yıl önce yaşanan ve 10 ilimizin etkilendiği depremlerde on binlerce insanımızı kaybettik ve yaralarını hala saramadığımız bir tabloyla karşılaştık.

Eskişehir hepimizin, tarım için elele! Eskişehir hepimizin, tarım için elele!

     Bildiğiniz üzere Eskişehir’imiz de deprem kuşağında bulunmaktadır ve yıkıcı bir deprem riskiyle karşı karşıyadır.  Bu risk bilinmesine rağmen son günlerde kimi belediye başkan adaylarının yaklaşan seçimler sebebiyle verdiği kat arttırımı vaatleri Eskişehirlileri tedirgin etmektedir. Popülist vaatlerle Eskişehirlilerin geleceği tehlikeye atılmamalıdır.  Bu tarz vaatler, imar planları, kat arttırımı konuları bilimsel verilere dayandırılmalı, konuyla ilgili STK’lar, İnşaat Mühendisleri Odası, ilgili meslek kuruluşları ve üniversitelerle birlikte kapsamlı çalışmalar yapılarak ortak akla dayanan planlar ortaya çıkarılmalıdır.

Kentimizin uzun yıllardır hükümet eliyle çözülemeyen çevre yolu, havaalanı, ölüm yolları gibi sorunları dururken müteahhitleri, komisyoncuları ve sektörden rant elde etmek isteyenleri hoş tutmak amacıyla bilimsellikten uzak olarak verilen kat arttırımı gibi hassas ve tehlikeli vaatlerin bu seçimin konusu olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Ekonomik problemlerle yaşama tutunma mücadelesi veren halkımızın bu projelerle can tehlikesiyle karşı karşıya kalmaması gerektiğini vurguluyor, önemli olanın insan hayatı ve yaşam hakkı olduğunun bilinmesini istiyoruz!

Editör: Mustafa YILDIRIM