Eskişehir’de Saddi M. Iesh Al Maddi, başka bir hastanenin acil servisinden genel durum bozukluğu, bilinç bulanıklığı, tepkisizlik ve koma hali ile yakınları tarafından Özel Ümit Hastanesi acil servisine getirildi. Şeker hastalığı tanısı bulunan 69 yaşındaki Al Maddi, önce İç Hastalıkları Uzmanı Gökçe Kundakçı Gelir tarafından muayene edildi. Hastanın geldiğinde dış uyaranlara tepkisiz, bilinci kapalı, koma halinde olduğunu aktaran Dr. Gökçe Kundakçı Gelir, “Iraklı hastamızın kan şekeri normalin üzerinde, kan PH’ında asidoz, akut böbrek yetmezliği, safra kesesi iltihabı ve sepsis vardı” diye konuştu.

Hastanın 4 gün yoğun bakımda yakından takip edilerek tedavilerinin düzenlendiğini anlatan Gelir, yapılan tedaviler sonrasında hastanın, kan tuzlarındaki bozukluk, böbrek değer yüksekliği, kan pH’ı, enfeksiyon belirteçlerinin ve şeker değerlerinin kontrollü olarak düzelmeye başladığı ve bilincinin açıldığını belirtti. Dr. Gelir, sonrasında hastayı servise aldıklarını söyledi.

Kardiyolog ve genel cerrah müdahale etti

Hastanın ilk geldiğinde kalp enzimlerinin de yüksek olduğunu ancak, bu durumun da zamanla düzeldiğini ifade eden Dr. Gelir, şöyle konuştu;

Vajinismus Tedavisi Uzun Vadeli Perspektif ve Gelecek Planlama Vajinismus Tedavisi Uzun Vadeli Perspektif ve Gelecek Planlama

“Al Maddi’nin genel durumu düzeldikten sonra Kardiyoloji Uzmanı doktorumuz Ali Rıza Altınsu’nun muayenesi ile kalp anjiyografisine bakıldı. Şeker hastası olması ve safra kesesi iltihabı nedeniyle kan zehirlenmesi yaşayan hastanın bir daha böyle bir şey yaşamaması için de Genel Cerrah Op. Dr. Özgür Kırdök tarafından başarılı bir safra kesesi ameliyatı yapıldı. Sonrasında genel kontrolleri yapılan hasta, hastanemize getirildiğinde saptanan sorunları giderilerek, sağlığına kavuşturulduktan sonra taburcu edildi.”

1 hafta sonra kontrole gelen hastada her şeyin yolunda olduğunun değerlendirildiğini sözlerine ekleyen İç Hastalıkları Uzmanı Gökçe Kundakçı Gelir, hastanın 1 ay sonra yeniden kontrole geleceğinin bilgisini verdi.

Kaynak: iha