Çok sayıda işçinin katıldığı eyleme CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de destek verdi.

Burada bir açıklama yapan Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı şunları söyledi; “Son günlerde ekonomik kriz ve bununla bağlı yüksek enflasyon ortamının fakir halk kitleleri açısından giderek daha can yakıcı bir hale geldiği açıktır. Bu cam isçileri içinde böyledir.

Çalışanın, üretenin yokluk ve yoksunlukla karşı karşıya olduğu, paradan para kazananların ise kârlarına kâr kattıkları bir dönemi yaşıyoruz. Buna itiraz etmemek, sessiz kalmak, geleceğimiz olan çocuklarımıza karşı ihanet olur.

Patronlar ve bankalar astronomik karlar açıklamaktadır. Emek sömürüsü ayyuka çıkmış, İşçiler, emekçiler ve sabit gelirli geniş halk kesimleri iliklerine kadar sömürülmektedir.

Ekonomik buhrana zerrece katkısı olmayanlar, israf ve şatafat düşkünü patronlar ve onların dostu siyasetçiler tarafından " aynı gemideyiz, gemi batarsa; hepimiz batarız" edebiyatı ile bize ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar.

Bankalar kendi aralarındaki rekabet nedeniyle Memura, kamu işçilerine ve emekliye promosyon öderken bu imkândan özel sektör işçilerinin yararlanamaması ikircikli ve adalet duygusuna uygun düşmeyen bir durumdur. Bu durum süratle ile ortadan kaldırılmalıdır.

Buradan İŞ BANKASI ve Şişecam yöneticilerine bir çağrıda bulunmak istiyoruz.

Şişe cami dünya 3. Yapan biz cam işçileri işte buradayız.

Promosyon uygulaması cam işçisinin de ana sütü gibi helal hakkıdır. İs bankası çalışanlarına maksi puan verip cam işçisini yok kabul etmek; adaletle hukukla izah edilemez.

Derhal bu ikircikli yaklaşım ortadan kaldırılmalıdır. Promosyon talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu talep gelip geçici bir talep değildir. Bu konuda, yapabileceğimiz her şeyi yapacağımızdan bilginiz olsun istiyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM