Teknolojik donanımlarıyla öne çıkan İstanbul diş kliniğimiz, hijyenik ortamı ve ferah atmosferiyle sizleri son derece rahat hissettirecektir. İstanbul diş kliniği olarak uzman personellerimiz ve özgün tecrübemizle diş konusunda istediğiniz tüm hizmetleri bünyemizde bulabiliriz. Birçok diş probleminde etkili sonuç almanıza odaklanmaktayız. Ön hazırlıklar esnasında hasta özelliklerine göre süreç devam edecektir. Her hastadaki ortak sorunlar bile değişebilir. Diş yapısının istisna durumlarına odaklanan titiz bir çalışma sürdürülmektedir.

Diş Eti Estetiği

Diş Eti Estetiği, Gingivoplasti olarak da isimlendirilen , dış görünümü önemseyen bireyler tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Sağlıklı ve estetik bir görünüme sahip olmak, insanlar arasında son derece önemli bir husustur. Dış görünüş için dişler her zaman ön planda olan uzuvlar arasındadır. Diş bakımının yeterince ve düzenli olarak yapılmaması durumunda çeşitli diş rahatsızlıkları ortaya çıkar. Özellikle diş etleri, son derece hassastır. Diş etleri hem sağlık, hem de görünüm açısından insanları rahatsız edebilir.

Diş Eti Estetiği Ne Demektir?

Diş etlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle uygulanan tedavi yöntemi diş eti estetiği olarak isimlendirilir. Diş etinde oluşan çekilme, asimetrik bozukluk, renk değişiklikleri gibi problemlerde söz konusu tedavi yöntemi uygulanır.

Diş etinde oluşan problemler çeşitli sağlık problemlerinin yanında birtakım sosyal olumsuzluklara da sebebiyet verebilir. Bu sebeple söz konusu tedavi, son günlerde oldukça yaygın şekilde tercih edilen uygulamalar arasındadır. Uygulamanın yapılma kararı mutlaka uzman diş hekimi tarafından verilmelidir.

Diş Eti Estetiği Nasıl Yapılır?

Diş eti estetiği, kişinin diş etlerinde oluşan hasara göre değerlendirilir. Diş hekimi tarafından kişinin ağız yapısı ve doku hasarına göre uygun tedavi yöntemi belirlenir. Söz konusu uygulama genellikle lokal anestezi ile yapılır. Yani uygulama esnasında hastanın herhangi bir ağrı ya da sızı hissetmesi söz konusu değildir. Bu sayede rahatlıkla bu tedavi uygulanabilir.

Uygulama lazer ile yapılır. 15 dakika gibi kısa sürede lazer uygulaması herhangi bir kanama olmadan gerçekleştirilir. Estetik görünüme kısa sürede kavuşturması sebebiyle lazer yöntemi sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır. Her bireye rahatlıkla uygulanabilen bu uygulama, isteyen herkesin tercih edebileceği bir tedavi yöntemidir.

Çocuk Diş Doktoru (Pedodontist) Kimlere Denir ?

Uzmanlığını Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı üzerine tamamlamış diş hekimlerine çocuk diş doktoru (pedodontist) denir. Diş hekimleri hastanın dişlerini, diş etlerini ve ağzın ilgili kısımlarını kontrol ederek gerekli durumlarda teşhis ve tedavi eden bir meslek dalıdır. Ağız sağlığını etkileyen diş ve diş eti bakımı ve beslenme seçenekleri hakkında tavsiyeler sağlar. Diş hekiminin temel görev ve sorumlulukları, her yaştan hastanın diş ve ağız sağlığının kontrol edilmesi ve buna göre tedavi edilmesidir. Çocuklar için özel çocuk diş doktoru vardır ve bu doktorların çocuklara olan yaklaşımı daha naif olmalıdır.

Diş hekimlerinin görevleri şöyle sıralanabilir:

  • Çürüklerin giderilmesi ve boşlukların doldurulması için diş dolgusu,
  • Diş çekimi
  • Diş sıkma ve ısırma sorunlarını düzeltmek için dişleri tedavi etmek,
  • Tıbbi işlemler sırasında hastanın ağrı hissetmemesi için anestezi uygulamak,
  • Antibiyotik veya diğer ilaçları reçete halinde yazmak,
  • Protez gibi diş ekipmanlarının modellerini ve ölçülerini hastalara uygun hale getirmek,
  • Diş ipi, florür ve diğer diş bakım yöntemlerinin kullanımı hakkında hastaları bilgilendirmek,
  • Meslek alanında çalışan personelin, teknik ve idari personelin çalışmalarını denetlemek,
  • Hasta bakımı sağlayabilecek, hasta koşullarını iyileştirebilecek veya hastaları tedavi edebilecek yeni ürünler hakkında en son bilgiler hakkında bilgi edinmek.
     

Doktorların sahip olması gereken bazı nitelikler vardır. Bunlar şöyle sıralanabilir:

  • Aletleri sınırlı bir alanda kullanma becerisine sahip,
  • Hastalar ve diğer profesyonellerle iyi iletişim kurabilme kabiliyeti,
  • Detay odaklı çalışma ile ağız boşluğundaki değişiklik ve problemlerin tespit edilebilmesi,
  • Doğru hasta bakım kayıtlarını tutmak da dahil olmak üzere güçlü organizasyonel yeteneklere sahip olma,
  • Uzun süre ayakta durmayı gerektiren diş operasyonlarını yapabilecek fiziksel yeteneğe sahip olmak,
  • Özel bakıma ihtiyacı olan hastalara uzun süreli sabır gösterme,
  • Hastanın semptomlarını değerlendirebilecek ve uygun tedavileri seçebilecek problem çözme yeteneğine sahip olmak
Editör: Mustafa YILDIRIM