Neden İtalya’da Eğitim?

Yurt dışında eğitim alabilmek neredeyse her öğrencinin hayalidir. Kendi kültürünün dışında bir eğitim almak ve uluslararası akademik eğitim olanaklarından yararlanmak diploma sahibi olma ülkemizde oldukça önemlidir. Pavaedu ile İtalya’da öğrenci olmak artık çok daha kolay bir hale geliyor.

Bu sebeple neden İtalya’da eğitim almalısınız ve avantajları nelerdir kısaca bahsedelim.

Mühendisliğin ve Mimarinin Ülkesi haline gelen İtalya’dan bu dallarda mezun olduğunuzda Dünyanın her yerinde kolayca iş imkanına sahip olabilirsiniz. Kapsamlı ve köklü eğitim olanaklarını bir arada sunmakta olan Mimarlık ve mühendislik fakülteleri özel eğitim programları ile donanımlı bireylerin ortaya çıkmasını desteklemektedir.

Burs, Staj ve Diğer İmkanlar açısından da oldukça fazla ayrıcalığı üzerinde bulunuyor. Aynı zamanda yabancı öğrenme açısından da fırsat sunan İtalya’da eğitim ile kariyerinize önemli şeyler katabilirsiniz. Eğitim esnasında ve sonrasındaki zengin staj olanakları ile deneyim kazanabilirsiniz. Çeşitli burs ayrıcalıkları aşağıdaki gibi sizler için sıralanıyor. Size en uygun düşecek burs başvurularında bulunabilirsiniz.

Sosyal Olanaklar ve Öğrenci Kulüpleri açısında da İtalya’da eğitim görmek oldukça avantajlıdır. Çok aktif öğrenci kulüpleri sayesinde sosyal bir yaşamı eğitim boyunca sürdürebilirsiniz. Ülke genelinde var olan benzersiz sosyal olanakları bulunduğunuz süre boyunca değerlendirerek hem eğitim alabilir hem de güzel günler geçirebilirsiniz.

Hem sosyal bir yaşam hem de burslu olanaklardan faydalanarak İtalya da prestijli bir eğitim alabilmek için sizlerde fırsatları değerlendirebilirsiniz.

pavaedu.com üzerinde gerekli tüm farklı bilgiler sıralanıyor. Fırsatlardan yararlanmak için sizde herkes gibi iletişim kurabilirsiniz.

Bologna Üniversitesi Burs Şartları

Bologna Üniversitesi, her sene yabancı öğrenciler için lisans ve lisansüstü eğitim görenlere burs vermektedir.

İtalya’da eğitim almakta olanlar aşağıda adı geçmekte olan burslardan kolayca faydalanabilir.

Unibo Action1, yüksek lisans öğrencilerine sunuluyor. Haziran ayına kadar başvuru yapılabiliyor.

Unibo Action2, bursu uluslararası öğrencilere veriliyor. Ocak ve Mart arasındaki dönemde her sene başvuru yapılabiliyor.

Gelir düzeyi olarak istenen kriterleri sağlamak gerekiyor.

Okul başarı duruma da İtalya’daki tüm burslar için önemli bir kriteri oluşturuyor.

Bu burslar için 30 yaş altında olunması gerekiyor.

Ayrıca SAT ve GRE sınavlarından birine girilmiş olması gerekiyor.

Avrupa da Burslu üniversite Okumak

Avrupa da Burslu üniversite Okumak konusunun en popüler yanı; İtalya’da burslu öğrenci olmaktır. Çok avantajlı burs olanaklarına sahip olan bu ülkede Üniversite öğrencileri için çeşitli burslar sunuluyor. Özellikle İtalya’da tıp eğitimi veren üniversiteler, burs imkânı sunuyor. Verilen burs miktarı üniversitelerin bünyesinde farklılaşırken genel olarak 2.000 Euro ile 5.200 Euro arasında değişmektedir

İtalya eğitim Bursu

İtalya eğitim Bursu almak için üç farklı yöntem bulunuyor. İlki okul bursu, ikincisi eyalet bursu ve hükümet tarafından alınabilecek burslar var. Hepsinin ortak noktası ise gereken şartları yerine getirebiliyor olunmasıdır. Başvuruda bulunan keşiler için en başta aylık gelir durumuna bakılıyor. Okuldaki başarı durumu da burs şartları arasında yer alıyor.

Her okul bursu değişiyor. Bazıları yaşam giderleri için burs içeriği sunarken bazısı okul ücretinde kısmı ya da tam muaflık sağlıyor.

Eyaletlerden oluşan burslar ilgili eyaletlere başvuru yapılarak aynı şartlar için geçerlidir.

Hükümet kursları ise hükümet tarafından tüm okullardaki öğrencilere verilebiliyor. Okullara başvurulduktan sonra veriliyor ve bu eğitim bursu her sene yeniden yapılıyor.

İtalya yüksek lisans Bursları

İtalya yüksek lisans Bursları hükümet bursları adı altında verilen burslardır. Bu burs, İtalyan vatandaşı ya da yabancı öğrencilere sunulmakta olan bir burstur. En çok başvurulan burs olduğunu söyleyebiliriz. Baş vuru şartları aile gelir durumu e okuldaki başarınız önemlidir. Ayrıca başka bir yerden burs almıyor olmanızdır. İtalya yüksek lisans Bursları her sene resmi olarak belirtilmekte olan miktar şeklinde öğrencilere ödenmektedir. Bu burs imkânı her sene yeniden başvuru yapılmasını gerektiriyor.

İtalyan konsolosluğu bursu

İtalyan konsolosluğu bursu için gerekli başvurular konsolosluk üzerinde yapılmakta ve istenen kriterleri taşıyor olmak gerekmektedir.

Gerekli kriterlerin her biri açıkça konsolosluk burs şartlarında sıralanmaktadır. Bunların yanı sıra; Pavaedu sizler için gereken tüm başvuru işlemlerini yerine getiriyor. Profesyonel bir danışmanlık hizmeti sunarak İtalya da kusursuz bir eğitim almanıza imkân sunuyor.

İstediğiniz ülke sınırlarında eğitim almak için firmamızdan yardım alabilir gerekli burs başvurularını en doğru biçimde yerine getirebilirsiniz.

İtalya devlet Bursu başvuru

İtalyan devlet bursu olarak bulunulan eyaletlere başvuru yapılabileceği gibi Doğrudan hükümetin verdiği burs olanaklarına da başvuru yapılabiliyor. İtalya devlet Bursu başvuru için birtakım kriterler bulunuyor;

İlki gelir düzeyine uygun olmak

Okulda başarılı olmaktır.

Farklı kurumlardan burs almıyor olmaktır.

Gerekli kriterlere ait belgelerin hazırlanması aşamasında sizlerin adına firmamız tüm aşamaları kusursuz bir biçimde yürütebilmektedir. Yol gösteren ve kolaylaştıran hizmet detaylarımızdan faydalanarak sizlerde burslu bir biçimde İtalya’da eğitim almaya başlayabilirsiniz.

İtalya Hükümet Bursu

İtalya Hükümet Bursu, ülkenin en çok başvuru yapılan bursudur. Ülke genelindeki tüm öğrencilere verilebiliyor. Hem İtalyan hem de yabancılar için geçerlidir. Bu bursu alabilmek için;

Aile gelir düzeyinin şartlara uygun olması gerekiyor.

Yine öğrencilerin okul başarısı da kriterlerin başında geliyor.

Herhangi bir kurumdan burs almıyor olmak da aranan kriterlerin arasında yer alıyor. Her sene yeniden başvuru yapılarak bursun alınması mümkün olabiliyor.

pavaedu.com sizler için farklı dünya ülkelerinde eğitim almanın avantajları sunuyor. Dilediğiniz ülke üzerinden ya da İtalya’da eğitim almayı planlıyorsanız tam olarak doğru adreste olduğunuzdan bahsedebiliriz. Hangi ülkeden eğitim almaya karar verdiyseniz sizler için doğru başvuru işlemlerini hızlı bir biçimde yerine getirebiliriz.

Editör: Mustafa YILDIRIM