Önemli olanın şehir olduğunu ve şehri daha ileriye taşıyacak adayı destekleyeceklerini belirten Sayın, önceliklerinin 6’lı masadaki partiler olduğunu ancak anlaşamamaları durumunda AKP’yi destekleyebileceklerini söyledi. 
Bir ittifak söz konusu olduğunda önceliklerinin 6’lı masadaki partiler olduğunun altını çizen Sayın, “Siz bizi destekleyin ama size bir şey yok derseler öyle bir ortaklığa da girmeyiz. Bize oy verin ama bütün yönetim, idare, belediye başkan yardımcılıkları, il meclis üyeleri bizim olacak denirse biz öyle bir anlaşmaya hiç kimseyle yanaşmayacağız. AKP’nin adayı şehri daha ileri götürecek bir aday olursa biz onu destekleriz. Benim için Eskişehir önemli. Aday profili çok önemli. Bence her Eskişehirli bu açıdan yaklaşmalı konuya. Benim ve partimin kişisel kararı bu vizyonel olarak şehri daha ileriye taşıyacak kim olursa olsun biz onu destekleyeceğiz.” ifadelerinde bulundu. 

Hatipoğlu'ndan Mehmet Şimşek'e destek Hatipoğlu'ndan Mehmet Şimşek'e destek


İyi Parti ile CHP yeniden ittifak olabilir


İyi Parti ve CHP arasındaki durumları siyasi cilveleşme olarak yorumlayan Sayın, iki partinin yine ittifak olabileceğini düşündüğünü dile getirdi. İki partinin bir noktada anlaşacaklarını ve muhtemelen yeniden ittifak olacaklarını ifade etti. İyi Parti’nin kendi adayını çıkartmasının muhalefet bloğuna zarar vereceğini belirten Sayın, “İyi Parti CHP’nin tekelinde olan bir parti değil. Herkesin kendi adayını çıkartması kadar doğal bir durum yok. Buna da eleştiri getirmenin bir anlamı yok. Eğer CHP kendine güveniyorsa iyi partinin bu hamlesinden rahatsız olmamalı. Şimdi iyi partinin Eskişehir’de şikayetlerini de biliyorum. Hiçbir şeyleri yok, verilmemiş. Onların elinde de böyle bir çalışma varken niye CHP ile ittifak yapmıyorsun diyemezsin. Bunu doğal değilmiş gibi karşılamak bence bir problem. İstediğin zaman istediğin hamleyi yapmakta özgürsün.” şeklinde konuştu. İttifakların seçim öncesi kurulduğunun ve sadece o dönemi kapsadığının altını çizen Sayın, “kimse kimseye ihanet etmiyor, yanlış yapmıyor. Böyle diyebilmek lazım.” dedi.
Hem şehir içi hem çevre yolu problem
Şehrin sorunlarına da değinen Sayın, Eskişehir’deki trafik sorununa yönelik açıklamalarda bulundu. Sayın, “Biz yıllardır Eskişehir’de çevre yolu trafiğinden bahsediyoruz. Büyük bir sıkıntı bu. Çevre yolu kimin sorumluluğunda, iktidar partisinin. Şimdi biz onu eleştiriyoruz, haklı bir eleştiri fakat şehirdeki trafik ana muhalefet partisinin elinde olan bir belediyenin sorumluluğunda olan şehir trafiğini konuşmamak bence riyakarlık. Bir problem varsa iki tarafta da vardır. Eskişehir’de çevre yolu problemi olduğu kadar şehir içinde de problem vardır.” açıklamasında bulundu. 
Trafik sorununu çözecek çalışmalarımız var
Trafik sorununa yönelik çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Sayın, “Tramvayın geçtiği yerlerde alttan veya üstten bağlantılar yapılarak çözülebilir bir konu. Çok ciddi maliyetlere girmeden, yerlerini de tespit etti arkadaşlarımız. Bu tür yerlerde tramvayı üstten veya alttan geçirdiğinizde problem halloluyor. Bunu da yapması gereken CHP’li belediyeler. Çevre yolunu da halletmesi gereken iktidar partisi.” dedi. Şehrin çok ciddi alt yapı problemleri olduğunu belirten Sayın, her yağmur yağdığında tramvayların geçtiği yerlerin havuz olduğunu, araçların ilerleyemez hale geldiğini ve vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. 
50 sene Yılmaz Hoca’yı konuşacağız
Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in yaşı üzerinden yaşanan polemiği de değerlendiren Sayın, bir insanın yaşıyla ilgili polemik yapılmasını doğru bulmadığını belirtti. Sayın, “Hoca bu şehrin bir değeridir, hoca bıraktıktan sonra da biz 50 sene Yılmaz Büyükerşen diye bir hoca vardı şeklinde konuşacağız. Öbür tarafta iyi partide polemiğe giren sayın nebi Hatipoğlu var. Nebi Hatipoğlu da bir iş adamı olarak bu şehrin değeri. İkisi de bu şehrin bir değeri, şehre artı değer katanlar bunlar.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM