24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Benakay, “21 Kasım 2022’de hain terör saldırısı sonucu şehit olan Ayşenur Alkan öğretmenimizi, daha önce şehit verdiğimiz Aybüke öğretmenimizi, Necmettin öğretmenimizi ve isimlerini sayamadığımız şehit öğretmenlerimizi anarak, onların aziz hatıraları önünde hürmetle eğiliyoruz.” şeklinde konuştu.  Bu özel günde de öğretmenlerin sorunlarını dile getirmekten üzüntü duyduklarını dile getiren Benakay, sorunları şöyle sıraladı: “Son 20 yıla 8 milli eğitim bakanı değişikliği sığdırıldı. Bakanlığın hafızası kabul edilen müsteşarlık kurumu kapatıldı. Yerine 4 bakan yardımcısı atandı. -Son 20 yıldır öğretmen maaşları devlet memurları içinde en düşük düzeyde kaldı. Öğretmen ihtiyacına rağmen ‘Atanamayan öğretmen’ sorunu, kangrene dönüşmüş durumdadır. 500 bin atama bekleyen öğretmenimiz vardır. Öğretmen atamalarında liyakat yok. Kariyer basamakları ile öğretmenler odasında iş barışı tehdit adlında. Öğretmenlik mesleğinin itibarına büyük zarar verildi.”

“SÖZLEŞMELİ VE ÜCRETLİ ÖĞRETMEN UYGULAMASINA SON”
Öğretmenlerin sorunlarına İYİ Parti iktidarında çözüm bulacaklarını belirten Benakay, çözüm yollarını ise şöyle açıkladı: “Milli Eğitim Bakanlığı’na eğitim öğretim camiasından gelen Meclis Üyesi liyakatlı bakan ataması yapılacaktır. Müsteşarlık Kurumu yeniden aktif hale getirilecektir. Atanamayan öğretmen kalmayacak. Her öğretim yılı başlamadan önce tüm norm kadrolara atama yapılacaktır. Öğretmen yetiştirmeyi eğitimi geliştirmenin en kritik ögesi olarak görüyoruz. Öğretmen yetiştirmede kontenjanlar ihtiyaçlarla uyumlu hale getirilecek. Öğretmen alımlarında mülakat uygulaması kaldırılacak. Adil, objektif, şeffaf ve liyakata dayalı atamalar yapılacak. Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilecek, tüm öğretmenler kadrolu olacak.”

“TOPLAM 250 BİN ÖPRETMENİN ATAMSI YAPILACAK”
İktidara geldikleri ilk eğitim öğretim yılı öncesi 100 bin atama yapacaklarını söyleyen Eskişehir Eğitim, Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nalan Eren Benakay, “Emekli olacak öğretmenler ve yeni öğretmen ihtiyacı ve açılacak köy okulları ile toplam 250 bin öğretmen ataması yapılacaktır. Özel Eğitim kurumlarından alınan KDV uygulaması kaldırılacaktır. Bu ülkenin bir Başöğretmeni vardır, O da Mustafa Kemal Atatürk'tür! Uzman öğretmenlik başöğretmenlik, unvanları kaldırılacaktır. Meslekte 5 yılını ve 15 yılını tamamlayanlara bir derece verilecektir. Ayrıca 5. ve 15. Yılının sonunda eğitim öğretim tazminatı ödenecektir. Her eğitim öğretim yılının başında bir maaş tutarında öğretim yılına hazırlık ödeneği verilecektir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM