İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, düzenlediği basın toplantısında hem Karapınar TOKİ Konutları yanındaki Millet Bahçesi alanı hem de Eskişehir’de Karayolları sorumluluğunda bulunan yan yolların durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Siyaseti “insana hizmet sanatı” olarak gördüklerini belirten Yer, gündeme getirdikleri konuların bilgi ve belgeye dayandığını ifade etti. Karapınar TOKİ Konutları yanında yer alan ve geçmişte “Merhum Alparslan Türkeş Millet Bahçesi” olarak yapılacağı vaat edilen alanla ilgili daha önce kamuoyunu bilgilendirdiklerini hatırlatan Yer, AK Parti Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Mehmet Kepez’in meclis oturumunda yaptığı açıklamalara yanıt verdi.
Yer, “20 bin metrekarelik yamaç yeşil alan yerinde duruyor. Ancak 49 bin 773 metrekarelik ve Eskişehirlilere Millet Bahçesi olarak vaat edilen proje alanı TOKİ tarafından üçüncü bir şahsa satılmıştır. Hiçbir bilgimiz eksik değil, aksine konuyla ilgili tüm detaylara hâkimiz” dedi.
Millet Bahçesi tartışmasının farklı noktalara çekilmeye çalışıldığını savunan Yer, Alparslan Türkeş’in adının kullanılarak verilen sözlerin sonradan ticari bir sürece dönüştürüldüğünü öne sürdü. İYİ Parti olarak bu konunun takipçisi olacaklarını belirten Yer, kamu yararını ilgilendiren konuları gündemde tutmaya devam edeceklerini söyledi.
Basın toplantısında Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki yolların durumuna da değinen Gürol Yer, özellikle çevre yolu ve bağlantı yollarında uzun süredir bakım eksikliği yaşandığını savundu. Konuyla ilgili çok sayıda tespit ve başvuruda bulunduklarını ifade eden Yer, yetkililerin taleplere yeterince duyarlılık göstermediğini ileri sürdü.
Geçtiğimiz hafta Orhangazi Mahallesi’nde yaşanan bir olaya dikkat çeken Yer, Karayolları sorumluluğundaki bir mazgalın açık olması nedeniyle bir aracın zarar gördüğünü söyledi. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgede ciddi bir güvenlik riski bulunduğunu belirten Yer, gerekli bakım ve onarım çalışmalarının bir an önce yapılması gerektiğini dile getirdi.
Karayolları ekiplerinin sorunları çözmek yerine görmezden geldiğini iddia eden Yer, “Vatandaşlarımız mağdur oluyor. En azından bu görüntülerin oluşmasına neden olan eksiklikler giderilsin. Eskişehir’in imajı da zarar görmesin” ifadelerini kullandı.
Yer, açıklamasının sonunda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a da çağrıda bulundu. Karayolları’nın sorumluluğunda olmasına rağmen vatandaşların mağduriyet yaşadığı noktalarda yerel yönetimlerin inisiyatif almasını isteyen Yer, özellikle Kütahya Yolu ve Çevre Yolu üzerindeki eksikliklerin giderilmesi için destek verilmesini talep etti.
“Tarafımız millettir” diyen Gürol Yer, İYİ Parti Odunpazarı Teşkilatı olarak kamu yararını ilgilendiren konuların takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek basın toplantısını sonlandırdı.




