Blackpink, BTS ve Stray Kids gibi, farklı türlerde müzik icra eden gruplarla, milyonlarca takipçisi bulunan K-POP ile ilgili aksesuar ve ürünler, bu kültürün içinde çok önemli bir yere sahip. Konserlerde kullanılan, grup üyeleri tarafından tercih edilen bazı ürünler, K-POP aksesuarları olarak öne çıkıyor. Peki K-POP ürünleri nerede ve hangi alanda kullanılıyor? K-POP ürünlerinin yer aldığı kpopdunyasi.com’dan Murat Katık konuyla ilgili merak edilenleri yanıtladı.

K-POP bir yaşam tarzı

K-POP kültürü, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok ilgi görüyor. Kpopdunyasi platformunun kurucusu Katık, K-POP ürünleri ile ilgili merak edilenlere yanıt verdi.

K-POP, özellikle gençler tarafından yakından takip edilen bir trend. İngilizcede Korean Pop’un kısaltması olarak çıkan K-POP kültürü, geniş bir müzik skalası barındırıyor. Elektronik müzik, hip hop ve pop gibi tarzlar K-POP grupları tarafından icra edilen türler. Tabii ki K-POP’ta, hayranlarla gruplar arasındaki ilişki çok sıkı. Bu da, müziği dinlemekten öte, günlük yaşamda K-POP ürünlerine, K-POP tarzına yer vermeyi beraberinde getiriyor. Güney Kore’den tüm dünyaya uzanan bir popüler kültür teması, 1990’lardan bu yana etkin. Bu nedenle, K-POP bir yaşam tarzı diyebiliriz. K-POP albüm ürünleri hayranlar tarafından çok ilgi görüyor. Buna ek olarak giyim ürünleri, kırtasiye ürünler, foto kartlar ve hediyelikler K-POP fanları tarafından tercih ediliyor.

K-POP ürünleri nerede kullanılıyor?

Kore pop kültürünün milyonlarca takipçisi var ve Türkiye’de de birçok Blackpink, BTS, Stray Kids gruplarının hayranlarının olduğunu görüyoruz. K-POP ürünleri tüm ihtiyaçlara hitap eden konseptte olduğu için günlük yaşamda birçok alanda kullanılabilir. Dekoratif ürünlere baktığımızda K-POP fotokartları, genç odalarında çok yer verilen seçenekler. Takı ve aksesuarlarda K-POP teması da gençlerin tercihi. İlkokul, lise ve üniversite çağındaki gençlerin K-POP giyim ürünlerini tercih ettiğini, cep telefonu aksesuarlarında da K-POP’a yer verdiğini görüyoruz. Bu nedenle K-POP ürünleri hemen her alanda kullanılabilir. Gözlük, şapka, eldiven ve saat gibi K-POP aksesuarları, sticker ve rozet gibi parçalar en popüler K-POP ürünleri içinde.

Official K-POP ürünleri nasıl alınır?

K-POP ürünleri satın alırken dikkat edilecek şeyler arasında, bazı ürünlerde official, yani lisanslı ürün olması çok önemli. Özellikle K-POP lightstick ürünleri lisanslı olmalı. K-POP gruplarının konserlerde kullandığı, hayranlar için çok özel olan bu parçalarda kaliteli ve uzun yıllar kullanılabilecek modeller için lisanslı ürünler tercih edilmeli. K-POP kültürü dışında, Harry Potter gibi yapımların asa, giyim ürünü ya da poster gibi ürünlerinde de lisanslı ürün tercih edilebilir.

Lisanslı K-POP ve Harry Potter ürünleri, online satış yapan güvenilir sitelerden temin edilebilir. İndirimli, ucuz K-POP ürünleri için bu sitelerde fiyata göre sıralama yapmak mümkün. K-POP yaşam tarzını yansıtan dekoratif ürünler, baskılı ürün seçenekleri K-POP fanlarına aradıkları deneyimi sunacak.

Güncel Eğitim

Editör: Mustafa YILDIRIM