Mess ve işçi sendikası Birleşik Metal İşçileri Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle işçiler eylem gerçekleştirdi. İşçiler adına açıklama yapan   Disk Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şube Sekreteri Recai Büyükbeyhan,  "            

  01 Eylül 2021 yürürlük tarihi ile metal işkolunda işveren sendikası Mess ve işçi sendikası Birleşik Metal İşçileri Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesinde anlaşma sağlanamamıştır.

               Mess'in bu güne kadar sürdürdüğü ulaşmadan uzak tavrı hala devam etmektedir. Birinci 6 ay için ilk olarak % 12 olan teklifini, ardından % 17 olarak yenilemiştir. Bugünkü geldiğimiz noktada Mess’in teklifi ücretlerin birinci 6 ay için % 21, sosyal yardımlarda ise % 25 oranında zam teklif etmiştir. Bu oranlar çalışanlar açısından  kabul edilemez bir zam teklifidir.

               En temel ihtiyaçlarımızdan olan gıda maddelerindeki artışı bile karşılamaktan uzak olup, kabul edilmesi mümkün değildir. Bu teklif Metal işçilerinin sefalet ücretle çalışmaya devam etmesidir.

               Sendikamız Birleşik Metal İş, sadece kendi üyelerinin değil Türkiye’nin dört bir yanındaki her metal işçisinin sorumluluğunu kendi omuzlarında hissederek, bugünden itibaren bu sorumluluğun gereğini yapacaktır.

               Şimdi sıra, metal işçisinin emekleri ve alın teriyle zenginleşen, yüksek oranlı kar elde eden metal işverenlerinde. Aksi halde 14 Ocak’tan itibaren yurdun dört bir tarafında Grev bayrakları dalgalanacak.

               Sendikamız Mess Grup Toplu İş sözleşmesinde örgütlü olduğu 33 işletme ve 11.000 üye ile yer almaktadır. Sendikamız tarafından 4 işletmeye bağlı 8 fabrikada 14 Ocak 2022 Cuma günü uygulanmak üzere grev kararı almıştır. Bugün de, 6 işletme için 18 Ocak 2022 tarihinde uygulanmak üzere grev kararı alınmıştır.

               14 Ocak 2022 tarihinde greve çıkacak işletmeler ÇİMSATAŞ, TOTOMAK, SARKUYSAN ve KROMAN işyerleridir.

               ANADOLU ISUZU OTOMOTİV , ARPEK ARKAN PARÇA ALÜMİNYUM, CENGİZ MAKİNA, DEMİSAŞ DÖKÜM, STOW İZMİT ÜRETİM ve TÜRK PRYSMIAN işletmelerinde 18 Ocak 2022 tarihinde grev uygulamaları yapılacaktır.

               Metal işçilerinin haklı mücadelesi giderek yükselecek ve haklarını alana kadar kararlılıkla devam edecektir."

               

Editör: Mustafa YILDIRIM