Altuğ, “Geçtiğimiz günlerde Konya/Karatay İl Müftülüğünce hafızlık töreni düzenlenmiş, törende Konya İl Müftüsü Ali Öge tarafından hafızlık diploması almaya hak kazanan kadın ve erkek hafızlara diplomaları verilmişti. Fakat her nedense Sayın Ali Öge, X(Twitter)hesabında bu törende çekilmiş fotoğrafları paylaşırken kadın hafızların yüzlerini sansürleyerek fotoğraflarını paylaşmıştı.

Yine 2 gün önce de ilimiz Eskişehir Ak Parti milletvekili Sn. Ayşen Gürcan X(Twitter) hesabında, Türk kadınının neleri başarabileceğini bizlere gösteren gururumuz A Milli Voleybol Takımımızın 2024 Paris Olimpiyatlarına gitmeye hak kazanışını tebrik ederken paylaşım içinde yer verdiği fotoğrafında, oyuncularımızın bacaklarını sansürleyerek fotoğraflarını paylaşmış.

Bir insanı başarısından ötürü hem tebrik edip hem de cinsiyetine, özgürlük alanına saldırarak hakaret etmek, bu yolla da cinsiyet ve bireysel özgürlükler üzerinden ayrımcılık yapmak tam da bu olsa gerek.

Sn. Konya İl Müftüsü Ali Öge, aynı törende tebrik ederek diplomalarını takdim ettiği erkek hafızların fotoğraflarını sansürlemeden paylaşırken kadın hafızların yüzlerini sansürleyerek yaptığı paylaşımda ne amaçladı, hafız olmaya hak kazanıp tebrik edilirken yüzlerinin sansürlenmesi niyeydi?

Yine Eskişehir Milletvekili Sn. Ayşen Gürcan’ın voleybolcularımızın fotoğraflarını paylaşırken bacaklarını sansürlemesinde tepkisi, şort giymiş kadın sporcularımızın bacaklarının gözükmesinden duyduğu utanç mıydı, yoksa sansürlemeden paylaşması halinde muhafazakar seçim kitlesinde eleştirilmek miydi endişesi?

Tüm bu soruları çoğaltabiliriz tabi ama amaçlanan her ne olursa olsun öncelikle bir kadın olarak kişilerin temelinde ayrımcılık güdümlü çirkin düşüncelerinden ve bu düşünceler uğruna bireylere karşı takındığı hoşgörüden ve saygıdan nasibini alamamış söz ve eylemlerinden utanç duyuyor, bu paylaşımları sonuna kadar kınıyorum. Hele ki bu ülkede yetişmiş, profesör unvanını almış, üniversitelerde eğitimcilik yapmış ve milletvekili seçilmiş eğitimli bir hemcinsimin böyle bir paylaşımını asla kabul edemiyorum.

Bizler, Atatürk ve silah arkadaşlarının, özgürlüğü ve bağımsızlığı için kadınıyla erkeğiyle canını feda etmiş bir milletin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleriyiz. Anayasamızın 10.maddesi uyarınca hiçbir ayrım gözetilmeksizin hepimizin eşit olduğunu biliyoruz. Yine, devletin ve kamu görevlilerinin, eşitliği ve ayrımcılığı önleyici her türlü tutum ve davranıştan kaçınması, aksine bunların tesisi için eşit davranmak zorunluluklarının bulunduğunu bizler bilsek de ne yazık ki bu yükümlülükleri zaman zaman hatırlatmak gerektiğini görüyoruz.

Bu yazı vesilesiyle, Sn. Konya İl Müftüsü Ali Öge ile Eskişehir Milletvekili Sn. Prof. Dr. Ayşen Gürcan’ a, T.C. Anayasasının 10.madde 5.fıkrası uyarınca, birer kamu görevlisi olarak “bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorunda” olduklarını bir kez daha hatırlatmış olalım.

Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açıldı Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açıldı

Hoşgörüsüz tebrik olmaz, hakaret ederek başarı kutlanmaz. Türkiye siyaseti geldiği noktada ayrımcılıktan, kutuplaştırmadan yeteri kadar nasibini almadı mı zaten. Bunu daha ileriye taşımanın ne bize ne de bu millete faydası var. Bizler bu ülkede bireysel hak ve özgürlüklere müdahale edilmeden, hoşgörü ve saygı çerçevesinde huzurla yaşamaktan başka bir şey beklemiyoruz. Bu ülkede kadını siyaset malzemesi yapmaktan, kadının cinsiyetini aşağılayıcı politika üretmekten, bireysel özgürlüklere saygı duymaksızın kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışarak mesaj vermekten, dolayısıyla birbiriyle aynı düşüncelerde olmayan kişileri yahut grupları birbirine kin ve düşmanlık beslemeye, ayrışmaya sevk etmekten lütfen vazgeçin artık.”  

Editör: Mustafa YILDIRIM