Çağdaş Kolejliler GSK; bütün yaş kategorilerinde basketbol oynamak isteyen, basketbola gönül veren herkese olanak tanımaya devam ediyor. Çağdaş Kolejliler GSK, diğer yaş gruplarında olduğu gibi U12, U11, U10 kategorilerindeki il müsabakalarını da başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyor.

Çağdaş Kolejliler GSK’nın U12, U11, U10 kategorilerindeki takımları, birkaç ay önce başladıkları basketbol serüveninde basketbolun temel kurallarını doğru uygulamaya yönlendirilmelerinin yanı sıra; takım arkadaşlarına, rakibe ve hakemlere karşı etik değerleri de edinerek önemli deneyimler kazandı.

“KATILDIĞIMIZ MÜSABAKALAR OYUNCULARIMIZIN GELİŞİMİNE YÖNELİK ARAÇ”

Çağdaş Kolejliler GSK Başkanı Doç Dr. Yavuz Tuna, “Çağdaş Kolejliler GSK’nın her yaş grubundan takımları başarıdan başarıya koşarak bizleri gururlandırıyor. Henüz yeni başlayan U12-U11 ve U10 takımlarımız, düzenli olarak gerçekleştirdikleri antrenmanlar ile hazırlıklarını sürdürüyor. Bu sürede oyuncularımız önemli gelişim gösterdi. Gençlerimizin sporcu kimliklerini keşfetmeleri ve gelecek yaşamlarına katkı sağlamaları bizim için oldukça anlamlı” ifadelerini kullandı.

Çağdaş Kolejliler GSK Takımlarından Sorumlu Yönetici Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, takım olarak bu yaş gruplarında aşağıdaki noktaları ön plana aldıklarından söz ederek, şunları söyledi: “Bizim için katıldığımız tüm müsabakalar sadece oyuncularımızın gelişimine yönelik araçlardır. Bizim için öncelikli olan yenmek, yenilmek, sayı atmak değildir. Önemli olan basketbolun temellerini iyi almaları, pekiştirmeleri ve gerçek müsabaka ortamında uygulayabilmeleridir. Bu süreçte oyuncularımızın takım oyununa alışmaları, kaynaşmaları öncelikli amaçlarımızdan. Ayrıca takım arkadaşlarına, rakiplerine, hakeme, koçlara saygı ve etik değerleri özümseme, sergileme oyuncularımızın müsabakalarda kazanmalarını istediğimiz en önemli yeterliklerdir.”

Editör: Mustafa YILDIRIM