Eğitim-Sen Şube Başkanı Sertaç Durdu; “Eğitimden vazgeçtiler”

Sabit saat uygulamasının devam edileceğinin açıklanmasının ardından basın açıklaması düzenleyen Eskişehir Eğitim-Sen Şube Başkanı Sertaç Durdu, “Kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle karanlıkta çocuklarını okula bırakamayan veya okul çıkışında alamayan velilerde korku ve kaygı hat safhaya ulaşmış durumda.” dedi. 

Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

Geçtiğimiz hafta CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, sabit saat uygulamasının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sunarak yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmesi için gereken adımların atılması gerektiğini belirtmişti. Konunun kamuoyunda büyük yankı uyandırmasının ardından açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise yaz saati uygulamasının yıl boyunca devam etmesinin daha faydalı olacağını dile getirerek kış saatine geçilmeyeceğini ifade etmişti. 

“Toplum depresyona girdi”
Eskişehir Eğitim-Sen Şubesi Murat Atılgan Ortaokulu önünde basın açıklaması düzenleyerek konuya tepki çekti. Şube Başkanı Sertaç Durdu, “Çocuklarımız okula aç ve uykusuz geliyor. İtibardan tasarruf olmaz diyenler, eğitimden vazgeçtiler. Eskişehir’de okullar 6.30 açılıyor. Elektrikler akşam 8 de kapatılıyor. Tasarruf bu mudur? Sayın Milli Eğitim Bürokrasisi sizin çocuklarınız yok mu? Niye itiraz etmiyorsunuz? Karanlıkta eğitim olur mu? Türkiye toplumu kış saati uygulamasının iptalinden dolayı depresyona girdi. Bu ülkenin işçi ve emekçileri sadece yatıp kalkıp işe gidiyor. Bu mudur insanca yaşamak?” diyerek tepkisini dile getirdi.

1-95

Editör: Mustafa YILDIRIM