Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in “Şehir Turizmi” hedefiyle sürdürdüğü turistik yatırım çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.

İstanbul'un Galata semtindeki Bankalar Caddesi ile Banker Sokağı'nı birleştiren Kamondo Merdivenlerinin benzeri Eskişehir’de yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Odunpazarı Evleri’nin girişinde yapılan ve özenle üzerinde çalışılan Kamondo Merdivenleri tamamlandı.

Art Nouveau" üsluba sahip ve halk arasında Aşıklar Merdiveni olarak bilinenKamondo Merdivenleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından ışıklandırıldı. Akşam saatlerinde büyüleyen görüntüsü ile görenleri kendisine hayran bırakan merdivenler, başta Eskişehir’e gelen turistler olmak üzere fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez adresi olacak.

  Işıklandırılması ile muhteşem bir görüntüye bürünen merdivenlerinşehre çok yakıştığını belirten Eskişehirliler, “Odunpazarı’nın girişinde çok güzel bir görüntü oldu. Çok beğendik, çok şık duruyor. Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e bu güzelliği Eskişehir’e armağan ettiği için çok teşekkür ederiz.” dediler.

Editör: Mustafa YILDIRIM