Güney Koreli heyet Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılacak park projesi için görüşme yaparken, kentte 2 günlük teknik gezi gerçekleştirdi.

 

8 ayrı ülkenin 9 kenti ile kardeş şehir ilişkisi kuran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılında kardeş şehir protokolü imzaladığı Güney Kore’nin Paju kenti ile 15 yıldır sıcak temasını sürdürüyor.

2 ülke ve 2 şehir arasındaki tarihsel ve samimi bağları güçlendirmek için çalışmalar devam ederken,  Güney Kore’nin Paju kentini temsilen Paju Belediye Parkı Yeşiller Bölümü Orman Parkı Dairesi ve Delegasyon Başkanı Park Jeong-Nam, Dongyang Mirae Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Mimarlık Tarihi Doktoru Prof. Dr. Kim, Myoung-Suk, Shino Engineering Co. Ltd. Peyzaj Mühendisi Kim Seon-Kyo, Kore Sanat Derneği Paju Şubesi Başkanı An Kwang-Soo, Paju Belediye Binası Özerk Yönetim Bölümü Uluslararası İş Birliği Dairesi Baş Memuru Jang Moon-Young ve Paju Belediyesi Türkiye Temsilcisi Yong Durk Park, Başkan Büyükerşen’i makamında ziyaret etti.

Paju Belediyesi Türkiye Temsilcisi Yong Durk Park, Eskişehir ile Paju arasında çok sağlam bir kardeş şehir ilişkisi olduğunu ifade ederek, “Bu iyi ilişkileri her platformda geliştirmeye devam ediyoruz. İşbirlikleri ile iki halk arasındaki dostluk köprülerini daha da sağlamlaştıracağız. Eskişehir ile kardeş şehir olmaktan ve bu kardeşliği sürdürmekten dolayı çok mutluyuz” dedi.

Ziyaret nedeniyle heyete teşekkür eden Büyükerşen, Güney Kore halkı ile Türk halkının tarihsel güçlü bir bağı olduğunu belirterek, “Paju ile uzun yıllara dayanan kardeş şehir ilişkilerimiz, iki şehir ve iki ülke arasında her alanda büyük bir kardeşlik köprüsü oluşturdu. Güney Koreli dostlarımızı şehrimizde ağırlamaktan onur duyuyorum” dedi.

Başkan Büyükerşen ve Güney Kore heyeti karşılıklı hediye takdiminde bulunurken ziyaret, “sevgi” anlamını içeren ve Güney Kore’de parmak kalp hareketi olarak bilinen hareketle günün anısına hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Kardeş şehir Paju heyeti daha sonra Çankaya-Karapınar Mahallesi sınırında bulunan 57 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan Güney Kore Parkı için bölgede inceleme yaptı. Projesini Paju Belediyesi ve teknik heyetin hazırlayacağı projede parkı Büyükşehir Belediyesi kendi imkanları ile hayata geçirecek.

Projeyle Güney Kore-Türkiye arasında dostluk köprüsünün güçlendirilmesini sağlayacak etkinlikler, Güney Kore kültürünü anlatan sanatsal eser ve faaliyetler, içerisinde seramik fırınları, yürüyüş yolları, tiyatro sahnesi gibi birçok etkinliğin yapılabileceği tematik park oluşturulacak.

Türkiye-Kore Dostluk Anıtı, bereketi simgeleyen Jan-Seung ve Sot-Dae heykellerinin bulunduğu Kentpark, Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı, müzeler başta olmak üzere bir dizi ziyaret yapan Paju heyeti, Porsuk’ta bot turu ile kent gezisi de gerçekleştirdi.

Heyet 2 günlük programın ardından Eskişehir’den ayrıldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM