Karnınızı germeyi düşünüyorsunuz ama bir sürü soru ve endişeniz mi var? Tek başına değilsin. Karın germenin tıbbi terimi olan “Abdominoplasti”, görünümünüzü ve özgüveninizi önemli ölçüde artırabilen yaygın bir estetik ameliyattır. Bu yazıda karın germe ile ilgili 10 önemli gerçeği ele alacağız, böylece hayatınızı değiştirecek bu kararı vermeden önce iyi bilgilenmiş olacaksınız.

1.      Karın Germe Nedir?

Karın germe ameliyatının amacı estetik cerrahi yoluyla karın görünümünü iyileştirmektir. Karın germe ameliyatı, karın bölgesindeki fazla deri ve yağın alınmasını ve karın duvarı kaslarının güçlendirilmesini gerektirir. Bu operasyon, daha sıkı ve şekilli bir karın profilinin yeniden sağlanmasına yardımcı olur. Özellikle çok fazla kilo vermiş veya hamilelik sonrası karında sarkma vedeformitesi olanlar arasında çok popüler bir işlemdir.

2.      Karın Germe Kilo Verme Yöntemi Değildir

Karın germe ameliyatının kilo verme yöntemi olmadığının farkına varmak çok önemlidir. Zaten neredeyse hedef kilolarına ulaşmış olanlar, ancak diyet ve egzersizle geçmeyen sarkık karın derisi veya şişkin karın ile mücadele edenler en iyi adaylardır. Karın Germe ameliyatını kilo verme sürecinizin son adımı olarak düşünün.

3.      Karın Germe Ameliyatı Çeşitleri

Hiçbir karın germe ameliyatı aynı değildir. Süreç, size özel gereksinimlerinize göre farklılık gösterir. Tam karın germe ve mini karın germe iki ana yöntemdir. Mini karın germede göbek deliğinin altındaki bölgeye müdahale edilir. Tam karın germede ise tüm karın bölgesi düzeltilir. Fiziğiniz, hedefleriniz ve ihtiyacınız doğrultusunda cerrahınız size en uygun karın germe ameliyatı türünü önerecektir.

4.      Karın Germe Sonrası İyileşme Dönemi

Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. İşten iki hafta izin almanız ve fiziksel olarak zorlu aktivitelerden kaçınmanız gerekecek. Ağrı, morarma ve ödem tipik olmasına rağmen, cerrahınız rahatsızlıkla başa çıkmanıza yardımcı olacak tavsiyeler ve ilaçlar verecektir. En iyi sonuçlar ve sorunsuz bir iyileşme için ameliyat sonrası tüm talimatlara uymanız zorunludur.

5.      Karın Germe Ameliyatı Riskleri ve Komplikasyonlar

Her operasyon gibi karın germe ameliyatının da tehlikeleri vardır. Bunlar dikiş izleri, kanama ve enfeksiyon gibi durumları içerir. Tecrübeli bir plastik cerrahın seçilmesi bu tehlikeleri önemli bir miktar azaltır ancak tamamen ortadan kaldırmaz. İşlemden önce cerrahınızla olası tüm karın germe risklerini gözden geçirin.

6.      Karın Germe Ameliyatı Sonuçları Nasıl Korunur

Karın germe ameliyatı sonrası kilonuzu sabit tutarsanız, karın germenin etkilerinin uzun süreli olması mümkündür. Karın germe ameliyatı sonuçları hamilelik veya operasyon sonrası önemli kilo dalgalanmaları nedeniyle değişebilir.

7.      Karın Germe Ameliyatı Dikiş İzi

Karın germe ameliyatı doğası gereği dikiş izi bırakacaktır. Ancak tecrübeli cerrahlar kesileri genellikle bir bikini veya iç çamaşırının kapatabileceği yerlere akıllıca yerleştirir. Karın germe izi yavaş yavaş hafifleyecek ancak tamamen kaybolmayacaktır.

8.      Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Karın germe ameliyatları estetik tedaviler olarak kabul edildiğinden sağlık sigortası kapsamına girmeyen ameliyatlardır. Ameliyat, anestezi, hastane masrafları ve gerekli takip tedavisi için gerekli karın germe ameliyatı fiyatlarını ameliyat öncesi doktorunuz ile görüşmelisiniz.

9.      Karın Germe Ameliyatında Tecrübeli Cerrahı Seçmek

Seçtiğiniz cerrahın, karın germe operasyonunuzun ne kadar iyi geçeceği konusunda önemli bir rolü vardır. Karın germe ameliyatında tecrübeli ve birçok karın germe operasyonu gerçekleştirmiş bir plastik cerrah arayın. Niteliklerini inceleyin, yorumlarını gözden geçirin ve geçmiş hastalarının öncesi ve sonrası fotoğraflarını görün.

10.   Karın Germe Ameliyatının Duygusal Etkisi ve Özgüven

Karın germe ameliyatı, vücudunuza dair algınızı ve benlik duygunuzu önemli ölçüde değiştirebilir. Ameliyattan sonra birçok hasta kendilerini daha güvende hissettiklerini ve bedenlerinden memnun olduklarını bildirmektedir. Ancak makul beklentiler belirlemek gerekir ve karın germe ameliyatının  vücut imajıyla ilgili sorunlar için her derde deva bir yöntem değil karın bölgesindeki mevcut deformiteyi çözmek yönünde bir adım olduğunun farkına varmak çok önemlidir.

Masa tenisi severlere hitap eden PingPongs Cafe açıldı Masa tenisi severlere hitap eden PingPongs Cafe açıldı

Kaynak: Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu

Editör: Mustafa YILDIRIM