Karton bardaklar , içecek tüketiminde tamamlayıcı bir üründür. Sıcak veya soğuk içeceklerin yoğun olarak tüketildiği noktalardaki servis malzemesidir. Kullanımı yoğun olan ürünün tüketimi hızla gerçekleşmektedir. Bu tüketimi karşılamak adına üretimi de hızlı olmalıdır. Peki karton bardak nasıl üretilir? Karton bardak tüketiminin en yoğun olduğu alanlar nelerdir? Biz Size Yeteriz güvencesiyle satın alacağınız karton bardakların üretim serüvenini inceleyelim.

Özellikle geçirilen küresel pandemi dönemi tek kullanımlık ürünleri daha fazla gündeme getirdi. Kullanım alanı genişleyen, üretim ihtiyacı artan bu ürünlerden en çok kullanılanı ise karton bardak. Sıcak soğuk içecekleri, yapısını ve tadını bozmadan tek seferde tüketmeye yarayan bu ürünün üretimi için farklı evreler gereklidir.

Karton Bardak Üretimi Aşamaları Nelerdir?

Her üründe olduğu gibi karton bardakta farklı üretim aşamaları sonucu ortaya çıkar. Karton bardak imalatı için hammaddesi olan selüloza ihtiyaç vardır. Sonrasında bu ürüne özel olarak belirlenen “oz” ölçü birimiyle istenilen gramajda bardaklar üretilmektedir. Üretim aşamaları kısaca şunlardır:

   Bardağın kalıbına karar verilerek kaç ozluk bir üretim yapacağı belirlenir.

 Müşteri talebiyle belirlenen tasarım, bardağa uygun olarak basılır.

   Basımda kullanılan boya malzemeleri, akma ve dağılma gibi problemler yaratmaz.

Biçimi ve tasarımı müşteri memnuniyeti odaklı olarak üretilen karton bardaklar sevkiyat için hazır hale getirilir.

Üretimi tamamlanan karton bardakların fiyatlandırılması sipariş aşamasında belirlenmiş olmaktadır. Firma tarafından web sitesi üzerinde güncel olarak belirlenen karton bardak fiyatları kısmına erişebilirsiniz.

Karton Bardak Üretimi Nerede Yapılır?

Karton bardak üretimi bunun için tasarlanan makinalar sayesinde gerçekleşir. Bu makinalar çoğunlukla kullan at ürünlerin toptan üretildiği fabrika ve atölye ortamlarında yerlerini almaktadır. Bu sistem sayesinde markalara isteği doğrultusunda en kaliteli üretim gerçekleşmektedir.

Üretim alanları steril, hijyen koşullarına uygun, işçi sağlığı ve güvenliği kurallarına uyan noktalar olmalıdır. Oz ölçülerine göre farklı boyutlarda üretilen karton bardak çeşitleri baskılı veya baskısızda olabilmektedir. Makineye bağlı üretimde, artan makine fiyatları, hammadde alış fiyatı ve baskı maliyetleri karton bardak fiyatlarına etki etmektedir. Bu noktada tüketiciye fiyat performans eşleşmesi tam olarak sağlanan markayı bulmak kalır. Onlar bunun karşılığı olduğu için uzun yıllardır bu alanda geniş ürün yelpazesiyle hizmet vermektedir.

Karton Bardak Üretimi Neden Önemlidir?

Karton bardak, çok kişili çalışma ortamlarında, belirli bir amaç uğruna toplanan organizasyonlarda ve seyyar dağıtım alanlarında çok fazla kullanılmaktadır. Bu alanlara bakıldığında zamansal farklılıklar ortadadır. Şöyle ki fabrika gibi bir iş ortamında aktif bir süreç ilerlerken, toplantı bittikten sonra insanlar dağılacaktır. Buradan yapılacak çıkarımlarla karton bardak üretimi neden önemlidir sorusunun yanıtları:

 Karton bardak zaman tasarrufu sağlamaktadır. Cam bardaklar daha sürdürülebilir olsa da yıkanması gerektiği için ekstra enerji ve zaman ister.

Karton bardak çeşitleri, taşınması ve imha edilmesi kolay tüketim ürünleridir.

 Bu bardaklar markalaşma için küçük fakat önemli bir detaydır. Kısa süreli organizasyonlarda kullanılacağı gibi iş ortamlarında sürekli olarak da tercih edilebilir.

 Tüm içecek çeşitleri için uygundur. Sıcak veya soğuk ayrımında ekstra bir üretim maliyeti getirmez.

 Sağlıklıdır. Cam bardaklardaki yıkama kalıntılarına karton bardakta rastlanılmaz.

Yukarıda sayılanlar ve ergonomik kullanımıyla karton bardaklar pek çok aktif yaşam alanı için ideal kullanımdadır.

Ayrıca daha detaylı bilgi sahibi olmak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

https://www.bizsizeyeteriz.com/karton-bardaklar

Editör: Mustafa YILDIRIM