HABER: Ertuğrul Altınel

Eskişehirli öğretmen Ümit Baca; ortaokul çocukları için yazdığı ‘Kayıp Çocuk’ adlı öykü kitabı, verdiği mesajla da ortaokul çocuklarının dikkatini çekiyor.

Öğretmen Ümit Baca, Eskişehir Onur Yeşil Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Eskişehirli öğretmen Ümit Baca, yayınlanan öykü kitabının konusu ile ilgili şunları söyledi:’’3. kitabım olan ‘Kayıp Çocuk’ adında öykü kitabımın konusu: Bilgisayar bağımlısı Efe'nin başına gelen türlü maceraları anlatıyor ve şöyle devam ediyor. Bilgisayar bağımlısı Efe; önceleri derslerinde başarılı, büyüyünce de polis olma hayali kuran bir çocuktu. Ne zaman ki Efe; bilgisayar oyunlarıyla tanıştı ve işte o zaman hayalleri de bilgisayar ekranının içine hapsoldu. Çünkü Efe; bilgisayarda oynadığı bir oyun yüzünden çocukları kandırıp onların paralarını, oyun hileleri satarak alan ve onlara türlü tuzaklar kuran Kara Mesut ile tanıştı. Zaten tüm hayatı da Bilgisayar bağımlısı Efe’nin, Kara Mesut ile tanıştıktan sonra değişti. Kara Mesut; Bilgisayar bağımlısı Efe'yi, türlü maceraların içine sürükledi. Bakalım Efe, bu maceradan zarar görmeden çıkabilecek mi? Kayıp Çocuk’ adlı öykü kitabım; ‘Bilgisayar bağımlılığı’ konusunu sürükleyici ve akıcı bir öyküyle çocuklar için gündeme getiriyor. Şimdi ise ‘Kayıp Çocuk’ adlı öykü kitabım; (Bilgisayar Bağımlısı Efe) ile, çocukların gönlünde taht kurmaya hazırlanıyor’’ dedi.

Baca, ‘’Bilgisayar oyunlarında tanımadığınız kişilerle iletişim kurmak; Efe ile Ege kardeşlerin öyküsünü okuyunca, ne kadar kötü olabileceğini daha net anlayacaksınız. Efe; bir türlü kendini alamadığı bilgisayar oyunlarından ötürü başını türlü dertlere sokup, türlü maceraların içine giriyor. Siz de Efe’nin maceralarına ortak olmak istiyor, hatta ve hatta ona yardımcı olmaya niyetlenirseniz, size keyifli okumalar dilerim. ‘Kayıp Çocuk’ adında öykü kitabım, 89 sayfadır’’ dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM