Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığında Koza Altın A,S. Çanakkale de Altın madeninin çıkarılarak Eskişehir/Kaymaz mahallesi ne getirilmesi için ÇED raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu Toplantısı yapıldı. Eskişehir’den Çevre Derneği Başkanı Sadık Yurtman, Tema görevlisi Onur Küçük  ve Büyükşehir belediyesinden Merve Sayılır katıldı.

Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı

Çanakkale Belediyesi başkan yardımcısı İrfan Mutluay yaptığı açıklamada; “Bugünkü toplantı, Kaymaz için de çok önem arz eden ve hatta Kaymaz'daki 3. Kapasite artışının asıl nedeni olan Çanakkale’de yapılması planlanan Terziler-Serçiler Altın Madeni'nin İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısıydı. Saygıdeğer Sadık Abi ve Merve Hoca ile katılım sağladık, gerekçelerimizi haziruna anlattık. Günün sonunda inceleme değerlendirme süreci an itibari ile durduruldu, DSİ ve OGM'den gelecek olan görüşlerle ikinci İDK süreci başlayacak. Kazanım elde edildi diyebiliriz.

Bu inceleme değerlendirme sürecinin durdurulduğuna dair bir beyanı Kaymaz davasında da kullanarak ivedi bir yürütmeyi durdurma talebini Eskişehir İdare Mahkemesi'ne sunmak hayati bir önem arz ediyor. Hukuki olarak ek bir beyan ile bu gelişme Mahkeme'ye bildirilebilir. Konuyu gündeminize sunuyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM