video haberin sonunda

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanlığı seçimlerinde yaptığı konuşmada, 19 Mart süreci sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin dağılacağı yönündeki beklentilerin boşa çıktığını, partinin birlik ve bütünlük içinde iktidar hedefine emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

CHP Eskişehir İl Başkanlığı seçimlerinde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, parti içi birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Kurt, “19 Mart darbesi sonrasında CHP’nin dağılacağını, unutulacağını düşünenler yanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi, tam bağımsız Türkiye’yi kurma hedefiyle iktidara doğru kararlılıkla yürüyor” dedi.

Tek adaylı kongrenin, partinin örgütsel bütünlüğünün göstergesi olduğunu belirten Kazım Kurt, “Önemli olan aday sayısı değil, örgütün birliği ve ortak hedefe olan inancıdır. Bugün burada gördüğümüz tablo, CHP’nin ne kadar güçlü bir dayanışma içinde olduğunu kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.

Partililerin, zamanı ve zemini bilerek hareket ettiğini vurgulayan Kurt, “CHP kongrelerinde genelde çok sayıda aday ve yoğun tartışmalar olur. Ancak bu süreçte örgütümüz, iktidar hedefi doğrultusunda bilinçli ve sorumlu bir tutum sergiledi. Genel Başkanımıza, Cumhurbaşkanı adayımıza ve partimizin geleceğine güçlü bir sahiplenme gösterildi” dedi.

Partililere teşekkür eden Kazım Kurt, “Partisine sahip çıkan, partililik bilinciyle hareket eden tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kalbiniz altı oku dalgalandırsın” mesajıyla konuşmasını sonlandırdı.