Seçimlerin kaybedilmesinin ardından CHP’de başlayan "değişim" çağrıları sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tartışmanın önemli konumundayken, Kılıçdaroğlu "yola devam" mesajları veriyor. Son olarak Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, yaşananlarla ilgili Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulundu. 

"ÖZGÜR ÖZEL, GENEL BAŞKAN OLSUN. EKREM BEY, İSTANBUL'U KAZANSIN"
Değişim hareketinin öncüsü olan Ekrem İmamoğlu'nun genel başkanlık konusunda kesin bir şey söylemediğine vurgu yapan Kurt, "Ekrem Bey'in tavrının ne olacağını bilmiyorum. O da kararlı bir biçimde “aday olurum” ya da “olmam” demiyor. Ben onlara daha farklı bir formül söyledim. Madem öyle Kemal Bey çekilsin. Özgür Özel, genel başkan olsun. Ekrem Bey, İstanbul'u kazansın. İnsanların karşısına çıkalım, “bak, biz değiştik” diye insanları inandıracak bir şey yapalım." dedi.

"ESKİŞEHİR DE BİLE KAYBEDEBİLİRİZ"
Yerel seçimlerde Eskişehir için risk olup olmadığı sorulan Kurt, "Var tabi. Burada toplantı yaptık başkanlarla. Ben şunu dedim: 'Eğer İYİ Parti doğru adaylar çıkarırsa hepimiz kaybedebiliriz.' Eskişehir de bile kaybedebiliriz. Bizim başkanlar 'Özel oylarımız var' diyor da ben garanti görmüyorum." diye konuştu. 

Kaynak TV100

Editör: Mustafa YILDIRIM