Türk sporunda her geçen yıl yeni gelişmeler yaşanıyor. Özellikle Türkiye’de yapılan spor dallarının genelde popüler bir çizgide seyrettiğini belirtecek olursak bunlar içinde kickboks ve muay thai alanlarının diğer spor dallarına oranla daha az tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bunun nedeni bu iki spor dalının ülkemizde henüz bir gelişme göstermemesi. Her ne kadar gelişim çizelgesi insanlar tarafından takip edilmese de önemli iş adamlarının ve sporcuların bu alana ilgisi çok fazla.

İşte bu isimlerden birisi olan İbrahim Murat Gündüz, genç sporcuların bu alanlara yönelmesi açısından maddi ve manevi destek sağlıyor. Gençliğinden beri muay thai ve kickboks alanlarına ilgisi olduğunu belirten başarılı iş adamı aynı zamanda Türk Muay Thai Federasyonu başkan yardımcılığı yapmıştır.

Genç İsimlerin Yetişmesinde Öncülük Eden Birçok İsim Var

Ülkemizde bu iki alanda gelişme sergileyen fakat henüz fark edilmemiş birçok sporcu var. Bu sporcuların keşfedilmesi için daha büyük bir destek gerektiğini belirten İbrahim Murat Gündüz özellikle bu alanda yerli ve yabancı iş adamları ve antrenörler ile çalışmalar yaptığını belirtti.

Türkiye’de kickboks alanının gelişimi için MMA ve UFC gibi dev organizasyonlardaki sporcuların yetişmesi için Umut Tekin yine aynı şekilde yeni isimlerin dünya çapında isimlerini duyurması açısından güzelliği ile dikkat çeken Sırp kadın boksör Liana Lojua ve Hollanda’dan ülkemize bjj sporunu getiren Kadir Eroğlu ve yeni sporcuların yetişmesi açısından spor salonlarının sahibi Mehmet Aygün ile iş birliğini sürdürüyor.

Türkiye’de Kickboks ve Muay Thai Spor Dallarına Olan İlgi Artıyor

Türkiye’de kickboks ve muay thai alanına olan ilgi İbrahim Murat Gündüz vasıtasıyla artış gösteriyor. Özellikle son zamanlarda İbrahim Murat Gündüz’ün destek verdiği ve başarılı bir sporcu olmasında etkisi bulunan Ali Göktürk Benli’nin ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesi bu alana olan ilginin de artmasını sağlamaktadır.

İbrahim Murat Gündüz ülkemizde yaşanan bu gelişmelerin sporun evrensel gücünden kaynaklandığını belirterek yakın zamanda düzenlenecek organizasyonlar da ülkemizde muay thai ve kickboks alanlarının gelecekte daha güzel bir yere geleceğini belirtti.

https://www.virahaber.com/ibrahim-murat-gunduz-odul-torenine-beraber-katildigi-liana-lojua-ile-anlasti-67687h.htm

Editör: Mustafa YILDIRIM