71 Evler Mahallesi Candanel Sokak ile İlalan Sokak kesişiminde bulunan parkın açılışı 18 Mayıs Cumartesi günü saat 17:30’da gerçekleştirilecek. Kırım Yarımadasından yüzyıllar boyunca büyük baskılar neticesinde sürülen ve soykırıma maruz kalan Kırım Tatarlarının özgürlük mücadelesi anısına yapılan park, 4.750m2 alana sahip. Parkta Kırım Tatarları için önemli yere sahip isimlerin heykellerinin olduğu bir anıt bulunuyor.

Kırım Kültür Parkı’na yapılan anıtta, Türk ve İslam toplumlarının eğitim, kültür, reform ve modernleşme ihtiyacını benimseyen İsmail (Bey) Gaspırali, Kırım Halk Cumhuriyeti ilk Başkanı, Politikacı, Avukat, Şair ve Yazar Numan Çelebicihan, Kırım Türkü, Milli Şair ve Türkolog Bekir Sıdkı Çobanzade, Kırım Türkü, Kırım'ı ve Kırım Tatarlarının yaşantılarını anlatan roman yazarı Cengiz Dağcı ve Siyasetçi ve Aktivist Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa AbdülcemilKırımoğlu'nun heykelleri yer alıyor.

Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı

Parkta ayrıca süs havuzu, çocuk oyun alanı, çay bahçesi, yürüme yolları, oturma alanları ve fitness alanları yer alıyor. Kırım Tatarlarının tarihi ve kültürel mirasının yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM