Türkçe dilinde Alçak Gerilim Direktifi anlamına gelen lvd (Low Voltage Directive), AB tarafından zorunlu kılınan güvenlik standartlarıdır. Alçak gerilim ile çalışan elektrikli cihazları kapsayan bu güvenlik standardı 1973 yılında Avrupa Birliği tarafından zorunlu kılınmıştır. AB ülkelerin de ve çoğu ülke de piyasaya süreceğiniz ürünler için bu testler gereklidir. Bu testler yapılmadan ürünlere CE belgesi verilemez.

Günümüzde laboratuvarlar da uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen bu testler ile çoğu firma AR-GE yürütür. Kullanıcıların sağlığına zarar veren ve hayati risk taşıyan hususlar bu testlerde ortaya çıkar. Firmalar ise bu testler de çıkan olumsuzlukları ürünleri piyasaya sürmeden keşfetmiş olur ve önlem alırlar. Ülkemiz de bu test işlemlerinde bilinen ve profesyonel bir firma olan LVT, uzun yıllardır yerel ve yabancı firmalara hizmet sağlıyor.

LVD Testi Neden Yapılır?

Lvd testi ile ürünlerin Avrupa Birliği Standartları uygunluğu olur. Bu testler sonucunda başarılı performans sergileyen ürünler CE belgesi alabilir ve Uluslararası piyasada ticareti gerçekleşebilir. En önemlisi ise bu testler sayesinde insan sağlığına gelebilecek zararlar önlenir.

Ürünlerin test sırasında karşılaştığı durumlarda verdiği tepkiler gibi birçok madde bu deneyler ile uygulanarak önlem alınır. Laboratuvar ortamların da gerçekleşen bu uygunluk testleri ürünlerin eksper raporunu çıkarır diyebiliriz. Siz de ürünleriniz için köklü ve güvenilir bir firma arıyorsanız ülkemiz de hizmet veren LVT firmasını tercih edebilirsiniz.

Kaynak: https://www.lvt.com.tr/tr/hizmet/lvd-testi

Editör: Mustafa YILDIRIM