1 Mayısta sahada oluşan büyük zam beklentisi üzerine yapılan açıklama 15 Temmuz işaret edilince memurlar seçim öncesi isyana başladılar!

Basit bir soruyu sormadan edemiyor insan;

Yılbaşında memurlara zam yapıldı %30 ancak işçilere herhangi bir zam yapılmadı.

Toplu sözleşme gereği ikinci zam aralığımız 15 Temmuz sürecinde belli olacağını bütün memurlar esasında biliyor.

Seçim süreci devam ederken işçi sözleşmesi en alt ücret 15 bin TL alacak şekilde bir protokol yapıldı.

Hali hazırda enflasyon ile uzun zamandır mücadele eden memurlar ve sendikalar yüksek sesle bağırmaya başladılar.

Süreci neden anlatıyorum yanlışı arayan bir memur var!

Temmuz ayında yüzde %40 zam beklentisi varken

22 bin TL taban net maaş açıklaması bile samimi bulmayanlara sesleniyorum;

İşçiye zam yapacağım diyen hükümet ile siyasi iradeye işçiye verilen zamma inanan memurlar konu Memur zammına gelince yatmadan inanmayız demeye başladılar ve muhalif dil kullanan sağlık çalışanını böl parçala zihniyeti ile çalışan küçük sendikaların gazlaması ile memurlar da bir hareketlik başladı!

Memur, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, Şoför, Hizmetli vs unvanla görev yapan kardeşlerimize sesleniyorum

10 bin TL ile 13 bin TL arasında maaş alanlar için taban fiyat uygulaması ile 22 bin TL olacak maaşlar ile yüzdelik zam oranına göre çok büyük bir artış yaşayacaklar!

Gelelim sağlık çalışanlarına 48 farklı meslek grubu olan başta sağlık personeli grubu asansör sistemi ile alacağı büyük artış zamlar ile 15 Temmuzda karşılaşacaklar.

Aslında bu zamlar memurun beklediğinin üstünde ücretler olacak!

Şehir Hastanesine veya Yunusemre Devlet Hastanesine başlayan bir hemşire bugün atanırsa 13 bin TL alırken bugün yaptığımız baz çalışmasında en düşük 26 bin TL civarı maaş ile başlayacaklar şimdi sormadan edemiyor insan

Nasrettin hocanın topluma verdiği en büyük derstir; kazanın doğurduğuna inananlar öldüğüne neden inanamaz diye!

Bu örnekte işçinin alacağı maaşı seçim gündemi yapanlar memurun alacağı maaşa gelince yatsın görelim diyor!

Sağlık Sen ailesi olarak 3600 ek gösterge sadece hemşirelere çıkacak denildiğinde gerekeni yaptık binlerce meslektaşımız yararlandı ve bugün emekli alan sağlık çalışanlarımız 3600 ek göstergenin nasıl faydasını gördü işte bunun gibide maaş zammında süreci yanından takip ediyoruz.

İşçi kardeşlerimizin hesaplarına bir TL bile yatmadığını halde 15 Temmuz süreci ve meclisin çalışması ile ilk gündem maddesi memur maaşı iken sizlere yalan yanlış bilgi veren üye devşirmeye kalkan küçük sendikacılara dikkat edin.

Sağlık Sen ailesi olarak yetkili olduğumuz günden bu yana yüzlerce kazanıma imza attık Temmuz ayında da memurların yüzleri gülecek şekilde bir zam ve özlük hakları oluşacaktır!

3600 ek gösterge ile yaş haddine kadar çalışmak zorunda kalan binlerce memur kardeşlerimiz için kazanım nasıl maaş ve ikramiyedeki artışlar ile ortaya çıktı ise bunun temelini lisans tamamlama ile açtığımızı unutmamak gerekiyor.

Güçlü Türkiye güçlü memur sloganı ile memurun enflasyon altında ezilememişti ve hak ettiği değeri sosyal kazanımları için mücadele ye devam edeceğiz.

Büyüyen güçlü Türkiye’den refah payı ve üreten güçlü memurun hakkı için sahada olmaya devam edeceğiz”

Editör: Mustafa YILDIRIM