Şimdi adayları tanıyalım.

Bülent Maşaoğlu Kimdir

 MHP 1. sıra Milletvekili adayı Bülen Maşaoğlu'nu tanıyalım.

11 Şubat 1974 tarihinde Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde dünyaya geldi. Babası merhum Canip MAŞAOĞLU ilkokul öğretmeni olarak başladığı meslek hayatını Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak tamamladı. Annesi Rahime MAŞAOĞLU ev hanımı, ağabeyi emekli astsubay ve kız kardeşi ise elektronik mühendisi olarak görev yapmaktadır. Evli olan MAŞAOĞLU’nun Sude ve Burcu adlarında iki kız evladı bulunmaktadır.

EĞİTİM HAYATI

İlk ve ortaokul öğrenimini Sivrihisar’da tamamlayan Bülent MAŞAOĞLU, lise öğrenimine yatılı olarak Ankara Adalet Meslek Lisesi’nde devam etti. Akabinde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde üniversite eğitimini tamamladı. Lisans mezuniyeti sonrası Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’nu bitiren Bülent MAŞAOĞLU, hâlihazırda Rumeli Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Ekonomi alanında tezli yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

İŞ HAYATI

Bülent MAŞAOĞLU yaklaşık 17 sene uluslararası bir firmanın mali işler müdürlüğünü yaptı. Son üç senedir ise kurucusu olduğu “Laçin” isimli şirketinde uluslararası ticaretle uğraşmaktadır. Bununla birlikte işletmesi ailesine ait olan Kırklareli/İğneada’da butik bir oteli bulunmaktadır.

SİYASİ HAYATI

Bülent MAŞAOĞLU, Ülkücü Hareket ile yatılı olarak okuduğu Adalet Meslek Lisesi’nde 1989 yılında tanıştı. Lise yıllarımda okul başkanlığı, İstanbul Üniversitesi SBF’de okurken Atatürk Öğrenci Yurdu başkanlığı, SBF Fakülte Başkanlığı, Gaziosmanpaşa Ülkü Ocakları Bölge Başkan Yardımcılığı ve ardından Türk Dünyası’ndan Sorumlu Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2017-2021 yılları arasında MHP İstanbul Türk Dünyası’ndan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yapan Bülent MAŞAOĞLU, 2021 yılından bugüne kadar da aktif olarak MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesidir. 15 yaşından itibaren MHP ve Ülkü Ocakları Teşkilatlarının her kademesinde yer allan Bülent MAŞAOĞLU, bu süreçte ilgi alanı ve araştırmalarını Türk Dünyası üzerine yoğunlaştırmıştır.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE İLİŞKİLERİ

Bülent MAŞAOĞLU’nun görev aldığı STK’lar ise şunlardır: Eskişehirspor Kulübü Üyeliği (Eski Yönetim Kurulu Üyesi), Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Kurucusu ve Muhasipliği, Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeliği, Ural Eğitim Kültür ve Stratejik Araştırmalar Derneği Kurucu Başkanlığı, Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği Kurucusu ve Denetim Kurulu Üyesi, Türkiye Azerbaycan Strateji ve Ekonomi Kulübü Derneği Kurucu üyesi, Türk Sosyoloji Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi.

Leman Çelik Sivri kimdir?

MHP'nin 2. sıra adayı Leman Çelik Sivri'yi tanıyalım.

 Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesinde doğdu. Babasının Emniyet Müdür olması nedeniyle eğitimini çeşitli illerde tamamladı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliğini programını bırakarak Emniyet teşkilatında görev aldı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi.

Emniyet teşkilatından emekli oldu. Dış ticaret ve İnşaat sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketinde iş kadını olarak faaliyetlerine devam etmektedir. 

Çeşitli STK’larda gönüllü olarak görevler aldı. 2017 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Tepebaşı ilçe Kadın Kolları Başkanı olarak göreve başladı. 2019 yılında başladığı Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine halen devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk annesidir.

Muhammet Bahadır Ayas  kimdir?

Doç. Dr. Muhammet Bahadır Ayas MHP'NİN 28. Dönem milletvekili adayları 3. sıra adayı  oldu.  

   

Evli ve iki çocuk babası olan Doç. Dr. Muhammet Bahadır Ayas, 1978 yılında Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 4 çocuklu öğretmen bir babanın ve ev hanımı bir annenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı Üniversitede anabilim dalı başkanlığı, araştırma görevlisi temsilciliği, lisansüstü öğrenci temsilciliği, çeşitli merkezlerde müdür yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği ve Eskişehir Ülkü Ocaklarına bağlı Anadolu Üniversitesi öğrenci kulüplerinde kulüp koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür.

    İleri düzeyde İngilizce bilen Doç. Dr. Muhammet Bahadır Ayas’ın yerli ve yabancı birçok akademik dergi ve kitapta yayınlanmış bilimsel çalışmalarının yanısıra Devlet, Yeni Türkiye gibi strateji-düşünce dergilerinde de yayınları bulunmaktadır.  

     Ortaokul ve lise yıllarımda Kadirli Ülkü Ocakları teşkilatında çalıştım. 1997-2001 yılları arasında Erzurum Ülkü Ocakları Dadaşkent Ülkü Ocağı ve Atatürk Üniversitesi Teşkilatlarında çeşitli görevlerde bulundu. 2002-2007 yılları arasında öğretmen olarak görev yaptığı Mardin’de Türk Eğitimsen Mardin Şubesinin kurucu yönetim kurulu üyesi ve şube başkan yardımcısı olarak çalıştı. 2014-2022 yılları arasında Eskişehir TÜRKAV başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2022 yılından bu yana yürüttüğü Eskişehir Türk Eğitimsen 2 Nolu şube başkanlığı görevimi 28. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusundan dolayı bıraktı.

EĞİTİM

İlkokul

1984 –1989 Kadirli Cengiz Topel İlkokulu

Ortaokul

1989-1993 Kadirli Anadolu Lisesi

Lise

1993 -1996 Kadirli Anadolu Lisesi

Lisans

1997-2001 Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi

(Fizik Öğretmenliği)

Yüksek Lisans

2007-2010 Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü

(Üstün Zekalılar Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans Programı)

Doktora

2012-2017 Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü

(Üstün Zekalılar Öğretmenliği Doktora Programı)

İŞ TECRÜBESİ

2002-2011, Öğretmen, Millî Eğitim Bakanlığı,

2011-2018, Araştırma Görevlisi, Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi

2018-2021, Yard. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi

2021-2023, Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi

Mustafa Süzen kimdir?

1954 Ankara-Ayaş doğumluyum. Eğitim hayatımı Ankara’da tamamladım. Gazi üniversitesi Mimarlık fakültesinden 1980 yılında mezun oldum. 1980-87 Afet işleri Gn müd. Şb md. , 1987-91 van ve1991-92 eskişehir Bayındırlık ve iskan müdürlüklerinde yapım müd. görevlerinde bulundum.1992 de istifa ederek 1995 ten itibaren kendi şirketimde taahhüt ve proje işleri yapmaktayım. Siyasete 1994 yılında MHP Eskişehir merkez ilçede başladım. Parti içinde çeşitli görevler ve adaylıklarda bulundum,2018-20 yıllarında MHP il yönetiminde görev yaptım. Evli 3 çocuk babasıyım.

Emre Karabacak kimdir?

MHP 5. sıra adayı Emre Karabacak'ı tanıyalım.

09/05/1993 Tarihinde Eskişehir'de doğdum. İlköğretimi Murat Atılgan İlköğretim Okulu'nda, lise öğrenimini Salih Zeki Anadolu Lisesi'nde, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladım. Askerlik hizmetini Merzifon Askerlik Şubesi Emniyet Hizmet Kıta Komutanı olarak 2018 yılında yaptım. 2018 Yılından beri Eskişehir Barosuna bağlı olarak avukatlık yapmaktayım. 2019 Yılından beri Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Eskişehir İl Yönetiminde yer almaktayım. Ayrıca Türk Hukuk Enstitüsü Eskişehir İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa etmekteyim.

Oğuzhan Ünal kimdir?

MHP'nin 6. sıra milletvekili adayı Av. Oğuzhan Ünal'ı tanıyalım.

01/01/1992 tarihinde Eskişehir’de doğdum. İlköğrenimimi Eskişehir Porsuk İlköğretim Okulu’nda tamamladım. Daha sonra 2009 yılında Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Bu yıllarda Eskişehir Demirspor’da amatör olarak futbol oynadım. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde 2009 – 2012 yılları arasında eğitim gördükten sonra okulumdan ayrıldım. Bu esnada 2004 yılında kapısından girmekle şereflendiğim Eskişehir Ülkü Ocakları’nda 2006 – 2007 yılları arasında lise okul başkanlığı, 2007 – 2008 yıllarında Ortaöğretim Masası Başkanlığı, 2008 – 2009 yıllarında Eskişehir Ülkü Ocakları İkinci Başkanlığı ve son olarak 2009 – 2011 yılları arasında Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevlerini üstlendim. Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevimi tamamladıktan sonra eğitim hayatımı yeniden şekillendirme kararı alarak üniversite sınavlarına yeniden hazırlandım.

2013 yılında Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak bu fakülteye kaydımı yaptırdım. 2021 yılında Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Eskişehir Barosu’nda avukatlık stajıma başladım. 2022 yılından beri avukatlık yapmaktayım. 2021 yılından bu yana Eskişehir Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım. İyi düzeyde İngilizce orta seviyede Almanca konuşabiliyorum. Ülkü Ocakları teşkilatının her kademesinde görev yaptım. Görev yaptığım dönem içinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin her seçiminde aktif olarak rol aldım. 2007 seçimlerinde broşür dağıtan, mahallesine bayraklar asan, sonraki seçimlerde sandık görevlisi olarak görev yapan, MHP için kapı kapı gezerek oy toplayan, seçim atmosferini fiilen yaşamış bir teşkilatçıyım. Bunca yıl içinde bulunduğum Eskişehir teşkilatlarından aday adayı olma şerefine nail olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Eskişehir’deki yoğun genç nüfusa genç bir aday olarak çok daha verimli hitap edebileceğime inanıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’nin vizyonunu ve misyonunu yıllar boyu özümsemiş olmam, seçim çalışmalarımıza olumlu yansıyacaktır.

Editör: Mustafa YILDIRIM