Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinde şenlik düzenledi. Çocuklar gönüllerince bir gün geçirme fırsatı buldu. Bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, “Egemenliğimizin simgesi TBMM’nin 102. yaşı ve bu egemenliğin güvencesi çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında geleceğimizin teminatı siz çocuklarımızı “Çevre ve İklim Değişikliği” konusunda bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlayan Çevre ve Çocuk Şenliğimize hepiniz hoş geldiniz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak, çocuklarımızı çevre ve doğa bilinci, sıfır atık konularında eğitmek ve tasarlanan etkinlikler ile hoş vakit geçirmek amacıyla bugün 81 İlimizde eşzamanlı olarak Çevre ve Çocuk Şenliklerinde çocuklarımızla biraraya geliyoruz.

Şenliğimizde origami, atık ahşaplardan nihale yapımı, bardak boyama, seramik boyama, daha küçük çocuklarımız için resim ve boyama atölyelerimiz bulunuyor. Bugün yapılacak atölye çalışmalarında çocuklarımız, Sıfır Atık Projemiz kapsamında değerlendirilebilir nitelikteki malzemeleri tekrar kullanmayı, bu malzemeleri farklı kullanım alanlarında ve farklı amaçlarla değerlendirmeyi, daha az atık oluşturmayı, böylece sıfır atık felsefesine uygun olarak israfın önüne geçmeyi, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin çeşitli yollarını öğrenecek ve keyifli vakit geçireceklerdir.

Şenliğimizin, çocuklarımızda çevre bilincinin gelişmesinde katkı sağlamasını ümit ediyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM