“Bilindiği üzere iktidar dezenformasyonla mücadele yasası adı altında ama aslında bir sansür yasası olan düzenlemeyi şuanda meclisten geçirmeye çalışıyor. Yasalaştığı andan itibaren, yazılı, görsel basın ve sosyal medyanın özgürlük alanını tamamen yok edecek bu düzenleme çok tehlikeli olup, bir an evvel bu düzenlemeden vazgeçilmelidir.

Basın halihazırda teşvik ya da tehdit yöntemleriyle baskı altında tutulmaktadır ama anlaşılan o ki seçim dönemine doğru giderken, haber alma özgürlüğü tamamen yok edilmeye çalışılacak ve milletin sesi olan özgür basın ve sosyal medya bir suç icat platformu haline dönüşecek, iktidarın beğenmediği her haber, her yorum kolaylıkla cezai muamele görecektir.

Öyle bir 29. Madde var ki;

Düşünün bir kadın cinayeti haberi ya da gerçek bir enflasyonu haber yapmak toplumda endişe ve panik yaratarak kamu düzenini bozmak suçlamasına gerekçe olacak, ilgililer hakkında suç isnat etmeyi her şekil ve şartla mümkün kılacaktır.

Bu düzenleme ile yerel basın resmi ilan ve reklam gelirlerinin önemli bir kısmını kaybedecek çok büyük sıkıntı içine girecektir.

Getirilmesi planlanan düzenlemede 19 üyeye çıkartılan basın kartı komisyonunun 11 üyesinin iletişim başkanlığı tarafından atanacak olması ayrı bir tartışma yaratmaktadır. DEVA partisi olarak haber alma özgürlüğünü kısıtlayan her türlü düzenlemeyi reddettiğimizi, çok zor şartlar altında görev yapmaya çalışan ulusal ve yerel basın kuruluşları ve onların değerli mensupları dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuyla bir kez daha paylaşırız.”

Editör: Mustafa YILDIRIM