Arslan, “‘Bir uyuyun, altı ay sonra uyanın, Türkiye'de çok farklı yerlere geleceğiz’ dediniz, bugün o sözün üzerinden tam 4 tane altı ay geçti. Derin koma hâline girdik, o derin komadan ne yazık ki çıkamıyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi. 
“Ekonominin sorumlusu AKP iktidarı ve ortaklarıdır”
Bu yaşadıklarımızın sorumlusu kim diyen Arslan, “Hiç akıldan çıkarılmamalıdır ki bakanlar ve uygulanan politikalar değişse de yaşadığımız bu olan bitenin sorumlusu yirmi bir yıldır ülkemizi kesintisiz ve tek başına yöneten AKP iktidarı ve onların ortaklarıdır. Hem de bütün dertlerin dermanı olarak gösterdiğiniz, öve öve bitiremediğiniz, ülkemizi ve yurttaşlarımızı uçuracağını ifade ettiğiniz ucube Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle.” dedi. 

Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin

Hiçbir hedefe ulaşılamadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vaatlerine de değinen Arslan, “Türkiye'yi 2023'te dünyanın en büyük ekonomilerinden biri hâline getireceğini ifade etmişti ama ne yazık ki bugün karşılaştığımız gerçek bu değil. Dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olacağız dediniz, bugün 19'uncuyuz. Kişi başına düşen millî gelir hedefimiz 2023'te 25 bin dolar dediniz, IMF'nin 2022 raporuna göre 10.622 dolarda kaldık. Borçlu değil, büyüyen ekonomi dediniz, büyük büyük borçlarımıza ve o borçların yetmezliğine bakarak önümüzdeki dönemde daha büyük borçlara ihtiyacımızın olduğu çok açık bir şekilde ortaya çıktı. Enflasyonu tek haneye düşürdük, 1969'dan bu yana tek haneli, en iddialı oran dediniz. Bugün enflasyon size göre 60'ların üzerinde, bağımsız ekonomistlere göre 3 haneli rakamlara gelmiş durumda.” şeklinde konuştu. 
“Bu bütçede gelirde de vergide de adalet yok”
Arslan sözlerine şu şekilde devam etti; “Bu bütçede işçilerimizin, emeklilerimizin, emekçilerimizin, onların refahı için, huzur ve mutlulukları için ne yazık ki umutla yaşayacakları bir gelecek yok; alın terleri, nasırlı elleriyle ülkemizi doyurmak için çabalayan köylülerimiz, çiftçilerimiz, besicilerimiz ne yazık ki yok; milyonlarca işsizimize iş, aş sağlayacak yatırım ve istihdam politikaları yok; evlerindeki tencerelerinde dert kaynatan kadınlarımızın dertlerini ortadan kaldıracak çözümler ne yazık ki yok; atanamayan değil, atanmayan yüz binlerce gencimizin yüzünü güldürecek politikalar ne yazık ki yok. Kadro bekleyen, ayrımcılığa tabi tutulan taşeron çalışanları için kadro ne yazık ki yok; yüksek kiralar, elektrik, doğal gaz faturaları içerisinde dükkânını açarak yaşama tutunmaya çalışan esnaf için hiçbir şey yok. Vesselam, bu bütçede ne yazık ki gelirde, vergide, hiçbir yerde adalet yok.”

Editör: Mustafa YILDIRIM