Atatürk Anıtı’nda bir araya gelen üyeler anıta çelenk sunduktan sonra şube başkanı Cihan Taşar bir açıklama yaptı.

Atatürkçü Düşünce Derneği unutulmaz kurucu başkanı, Atatürkçülüğün ve tam bağımsızlığın ödün vermez savaşçısı, Prof. Dr. Muammer Aksoy’un   34 yıl önce bugün Ankara’da evinin önünde uğradığı alçakça silahlı bir saldırı sonucu katledildiğini belirtti. Taşar, “Türkiye’nin laik demokratik yapısının değiştirilmesi, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmesini isteyenler tarafından öldürülen Muammer Aksoy, 1989 yılında ülkenin önde gelen aydınları ve hukukçuları ile Atatürkçü Düşünce Derneğini kurmuştur.           

Muammer Aksoy, tüm devrim şehitleri gibi, yaşamanı tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik temeline dayanan Cumhuriyetimizin laik, demokratik yapısını korumak ve üniter devletimizi sonsuza kadar yaşatmak için harcamıştır.

           Muammer Aksoy inançlı ve ilkeli bir hukuk ve dava adamı, gerçek bir Atatürkçü ve yurtseverdi.

1960 yılından sonra kurucu meclis üyeliği yapan Aksoy, 1961 Anayasasının hazırlanmasına katkı verirken, uzun süre Türkiye’yi Avrupa Konseyinde temsil etti. Bir dönemde Milletvekilliği yapan Muammer Aksoy, 40 yılı aşkın bir süre Türk Hukuk Kurumu Başkanlığında bulundu.

Bağımsız ve çağdaş bir Türkiye mücadelesi verirken, ülkesinin yeraltı kaynaklarına sahip çıktı. Petrolün millileştirilmesi için verdiği mücadele hiçbir zaman unutulmayacaktır.   

Ayrıca Devrimci Öğretmen Hareketi isimli iki cilt kitabında öğretmen mücadelesini anlatmıştır.

           Batılı emperyalistlerin, baskı ve yönlendirmeleriyle Türkiye’nin hızla Atatürk’ten uzaklaştırılmak istendiği bir dönemde, Atatürkçü Düşünce Derneğini kuran, kurucu genel başkanımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Adalet ve Demokrasi Haftasında bir kez daha söylüyoruz, Muammer Aksoy ve tüm devrim şehitlerimiz her zaman rehberimiz olacaktır. Yaptıkları aydınlanma meşalesi hiçbir zaman sönmeyecektir.”

Servis Araçları Ahmet Can Günay dönemi Servis Araçları Ahmet Can Günay dönemi

Editör: Mustafa YILDIRIM