“Haftasonu Ankara'da Osmanlı stadında Hacettepe maçına deplasmana gideceğiz. Aynı gün aynı ilçede Gençlerbirliği Göztepe maçı da oynanacak ve İzmir'den çok sayıda Göztepe tribünlerinden arma sevdalısı bu maç için yola çıkacak.

Bizlerde Eskişehir'den yola çıktığımızda yolda karşılaşmamız olası bir ihtimaldir. Göztepeli arma sevdalılarının   bu şartlarda peşinden gittikleri binlerce kilometre emeğe saygımız olduğunu sadece Göztepe değil tüm arma sevdalılarının aynı zorluklarla tribün kovaladıklarını biliyoruz. Son yıllarda deplasman yolunda karşı karşıya gelen tribünlerin birbirine olan saldırgan tutumunu tasvip etmediğimizi ve yanlış bulduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Bazen yol güzergahında atılan pusuları hepimiz biliyoruz ve bunun asla bir tribün çocuğuna yakışmayacağına inanıyoruz. Hepimiz farklı renklerin ortak davasını yaşayan tribün çocuklarıyız. Sezon içinde binbir zorlukla deplasman kovalamaya çalışan hemen hemen aynı sıkıntıları yaşayan insanlar olduğumuzu biliyoruz.  Bizler bu bilinçle ve herkesin verdiği emeğe saygıyla yolda kalan veya yolda denk geldiğimiz Göztepeli arma sevdalısı arkadaşlarımızın bir ihtiyacı varsa yardımcı olacak, tesislerde denk geldiğimizde ellerini sıkacağız. Antalya'da oynanan final maçından sonra aynı anda şafak operasyonuyla terörist gibi evlerinden alınan, aynı nezarette kalan, dışarıda ailelerin bir ekmeği bölüşen insanlarız. Ortak sıkıntılarımızı biliyoruz ve Türk futbolunda bir daha böyle bir final yaşanamadı. Yaşanması da zor. Türk futbolunda unutulmaz bir döneme beraber ismimizi kazıdık. Bizler bu bilinçle yollara çıkacağız. Bu kar kış yollarda kendimiz gibi armasının peşinden koşan tüm tribün çocuklarına ihtiyaç halinde yardımcı olacağız. Bizler Eskişehir halkına ve Eskişehirspor tribünlerine yakışır şekilde sorumluluk alacağız.

Şimdiden haftasonu yağmur çamur kar dinlemeden armasının peşinden binlerce kilometre gidip şartlar ne olursa olsun deplasman tribününde yer alan tüm tribün çocuklarının yolu açık olsun. Rabbim tüm arma sevdalılarının yolunu açık eylesin.

Saygılarımızla Eskişehirspor Tribünleri”

Editör: Mustafa YILDIRIM