TikTok, Twitch, Instagram, YouTube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında özellikle de yorumlarda gençler tarafından sıkça kullanılması sebebiyle birçok insan o7’nin anlamını merak etmektedir. Bildiğimiz üzere sosyal medyada kullanılan dil ile gerçek hayatta kullandığımız dil tamamen aynı değildir. Bunun sebebi ise günlük hayatta konuşurken karşımızdaki insanların kelimeleri sesimizden duyabilmesi ve konuşurken ki jest ve mimiklerimizi görebilmesi fakat sosyal medyada bunun mümkün olmamasıdır. Bu nedenle sosyal medyada karşımızdaki kişiye duygularımızı tam anlamıyla yansıtabilmek için gerek emojileri gerekse de o7 gibi sosyal medyanın kendine özgü sembol veya simgelerini kullanırız.

O7 simgesindeki “o” kafayı, “7” ise selam veren kolu simgeler ve böylelikle O7 asker selamı anlamına gelmiş olur. Çeşitli sosyal medya platformlarında insanlar O7 simgesini genellikle paylaşılan postlarda saygı duyduklarını ifade etmek için kullanırlar. Bazı kullanıcılar da bir başarıyı tebrik etmek amacıyla işin içine mizah katarak kullanmaktadırlar. Twitch platformunda ise bu simgenin kullanım amacı biraz daha farklıdır. Bunun sebebi ise Twitch platformunun diğer sosyal medya platformlarından daha farklı bir işlevinin olmasından kaynaklanmaktadır. Twitch, bir canlı yayın yapma ve izleme platformudur. Yayıncılar burada canlı yayın açarak bilgisayar oyunları oynayabilir, sohbet edebilir veya çeşitli konseptler oluşturabilirler. İzleyiciler ise onlara ücretli abone olarak veya İngilizce “donate” olarak ifade edilen bağış yaparak yayıncılara destek olabilirler. Twitch’deki kullanıcılar ise genelde oyunlarda biri takımı için kendini feda ettiğinde veya başka bir şey yaptığında chat kısmına O7 yazarlar. Bu, takımı için fedakârlık yapan kişiye saygı gösterdikleri anlamına gelir.

Bu yazıyı hazırlarken https://www.gncbilgi.com/ web sitesinden yararlandık. Siz de boş zamanlarınızda gündelik hayata dair yeni şeyler hakkında fikir edinmek istiyorsanız ilgili web siteyi gönül rahatlığıyla ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM