Hatay’ın Antakya ilçesindeki arama kurtarma çalışmalarında yer alan OBAK, bugüne kadar çok sayıda kişiyi enkazdan sağ çıkardı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem haberinin duyulmasıyla derhal bölgeye hareket eden Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK, AFAD’ın koordinasyonunda önce Adana'ya ardından da Hatay’ın Antakya ilçesine gitti. Burada arama kurtarma çalışmalarına başlayan OBAK, bölgede görev yapan diğer arama kurtarma ekipleri ile koordine halinde arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarına devam eden OBAK, bugüne kadar enkaz altından 17 kişiyi sağ çıkardı. Enkazdan çıkarılan vatandaşlar, ilk müdahalelerin ardından, ambulansla hastaneye sevk edildi.

 ÇAKIRÖZER OBAK’I ZİYARET ETTİ

Deprem bölgesine giden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Antakya’da OBAK’ı ziyaret etti. Çalışmalar hakkında OBAK’tan bilgi alan Çakırözer, gösterdikleri büyük fedakârlık ve çaba için OBAK’a teşekkür etti.

BAŞKAN KURT’TAN OBAK’A TEŞEKKÜR

Antakya’da görev yapan OBAK’ın umutla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “İlk günden beri sahada olan ve 17 canımızı enkaz altından sağ olarak kurtaran ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.   

Editör: Mustafa YILDIRIM