Aydınlatma sistemlerinin kullanımı özellikle ticari merkezlerde iç ve dış mimarinin kalitesini artırmanın en önemli yollarından biridir. Doğru aydınlatma sistemini kullanmak, malların görsel etkisini artırmanın yanı sıra satışları da artırır. Hiç kimse ilkesiz aydınlatmanın olduğu karanlık geçitlerde yürümeyi sevmez. Alışveriş merkezinde uygun aydınlatma yalnızca müşteriler için daha iyi bir deneyim yaratmada etkili olmakla kalmaz; Çalışanların iş verimliliği de iyi ışık alan ortamlarda bulunmalarıyla artar.

Ticari merkezleri aydınlatmak  ve ofis aydınlatma için net bir stratejiniz olmalıdır. Aydınlatma sistemi tasarımı temel bir görevdir ve uzmanlık gerektirir. Alışveriş merkezlerinde ürün çeşidine özel önem verilmektedir. Örneğin bir kuyumcunun aydınlatması bir ayakkabı mağazasının aydınlatmasından çok farklıdır.

Pasajlarda ziyaretçilerin dikkatini çekmenin yanı sıra güvenini ve güvenini de kazanmaya çalışmalıyız. Doğru renk ve ışıklar ve bunların doğru kullanımıyla izleyicinin rahatlık ve tatmin duygusu artar; Sonuç olarak, atari salonunda gezinmeye ve alışveriş yapmaya daha fazla zaman ayıracak.

Ticari mülkünüz henüz satılmamış veya kiralanmamışsa aydınlatma sistemlerini mutlaka yeniden değerlendirin. Aydınlatma sistemleri standart olduğunda ve doğru yerde kullanıldığında mağazalar daha hızlı satış yapar.

Lineer aydınlatma ile ticari alan aydınlatması

Lineer aydınlatmaların farklı mekan ve kullanımlarda uygulanmasında dekoratif görünümü ve yüksek manevra kabiliyeti nedeniyle bu modern aydınlatmaları kullanarak birçok farklı mod ve tasarımı hayata geçirmek mümkündür.

Mağaza ve ticari alanda doğru ve ilkeli aydınlatma çok önemlidir ve işletmenizin satışlarına ve refahına doğrudan etki eder.Diğer yandan mağaza alanını müşterilerin birlikte vakit geçireceği keyifli ve tatmin edici bir ortama dönüştürebilirsiniz. hesaplanmış bir aydınlatma.

Lineer ışıklarla ofis  aydınlatması için bazı fikirler:

1.      Tavan yüksekliğinin yüksek olduğu yapılarda sarkıt lineer ışık, alanınıza genel veya sözde ortam ışığı sağlamak için iyi bir seçenektir. Bu ışıklar kendileri için üretilen güzel sarkıtlar yardımıyla ortamın genel aydınlatmasını iyi bir şekilde sağlar.Ayrıca "Tekwat" gibi bazı markalar lineer ışıklarında iki yönlü lineer ışık adı verilen bir özellik oluşturmuşlardır. bu durumda lineer ışığın üzerinde sarkıt duran lineer lambanın alt kısmı gibi bir sıra çip de dikkate alınır ve bu durumda sarkıt lineer armatür iki yönde ışık verebilir.

2.      2. İnsan gözü farkında olmadan çizgileri takip eder.Bu özelliği kullanarak genel aydınlatmanın yanı sıra izleyicilerinizi ortamın farklı noktalarına yönlendirebilirsiniz.

3.      3. Ahşap perdeler ve lineer LED ışıklar mekanınızda çok güzel ve modern bir görünüm yaratacak bir kombinasyon oluşturabilir. Güzel ve modern bir aydınlatmaya sahip olmak için bölmeler arasındaki boşluğa lineerl LED ışıklar takın

4.      4. Yapıyı bitirmeden önce aydınlatmayı düşündüyseniz veya yüzeyde oluk oluşturma imkanınız varsa yerleşik LED lineer ışıkları kullanabilirsiniz. Özellikle çerçevesiz olan bu ışıklar, kaliteli bir ışık sağlamanın yanı sıra mekanınızda minimal ve modern bir etki de sağlayabilir.

Her türlü iç ve dış mekana uygun aydınlatma sistemini kullanma

Aydınlatma sistemlerini kullanırken alan kullanımını dikkate almalısınız. Alışveriş merkezlerinde cepheler, girişler, koridorlar ve ortak alanlar gibi farklı alanlar bulunmaktadır. Aşağıda bu alanların her birinin nasıl aydınlatılacağını açıklıyoruz.

Kadınlar İçin Yaz Aylarında Giyim Önerileri Kadınlar İçin Yaz Aylarında Giyim Önerileri

Görünüm: Bir alışveriş merkezinin aydınlatmasının görünürlüğü üzerinde özel bir etkisi vardır. Çekici bir aydınlatma kullanarak cephe tasarımındaki kusurları bile kapatabilirsiniz. Işık ve mekan formunun doğru birleşimi ve zıt renklerin kullanılması alışveriş merkezinin daha görünür olmasına yardımcı oluyor.

İç giriş: Şekillendirilebilen, ışık miktarı ve rengi değişen ışıklar, pasajın iç girişi için uygun seçeneklerdir. Bu aydınlatma sistemi ziyaretçileri karşılamalı ve onların dikkatini çekmelidir.

Kamusal alanlar: Alışveriş merkezlerinin en önemli kapalı mekanlarından biridir ve tek tip ışığa sahip olmalıdır. Kamusal alanların aydınlatması, ziyaretçilerin çevreyi iyi bir şekilde görmesini sağlayacak şekilde olmalıdır.

Koridorlar: Koridorlar insanlara yolun yönünü gösterecek ve aynı zamanda mağazaların aydınlatmasını engellemeyecek şekilde aydınlatılmalıdır. Lineer ışıkların bu ortamlarda birçok uygulaması vardır. Tüm koridorlarda acil durum ışıklarının kullanılması da gereklidir.

Dış giriş: Dış giriş ile cephenin aydınlatması birbirini engellememelidir. Park lambaları, duvar lambaları ve çim lambaları gibi uzun ve kısa ışıkların kullanımı dış girişler için uygundur ve ziyaretçileri binaya yönlendirir.

 vitrinlerin boyutu; Aydınlatmada etkili bir nokta:

Vitrinler her mağazanın atan kalbidir; Çünkü müşteriler onlarla ilk karşılaşanlardır; Sonuç olarak vitrin aydınlatması çok önemlidir. Bu durumlarda vitrinin büyüklüğüne ve içindeki ürün sayısına dikkat etmelisiniz. Vitrinler iki tipe ayrılır ve her birinin kendi aydınlatma sistemine ihtiyacı vardır.

Az ürünlü vitrinler: Bu durumlarda vitrinde yerel aydınlatma kullanılmalıdır; Bu, ışığın odak noktasının ürün üzerinde olması gerektiği anlamına gelir. Bu vitrinlerde ürünlerin daha iyi görülebilmesi için dar ışık dağılımına ve sınırlı ışın açısına sahip LED lambaların kullanılması daha iyidir.

Büyük ve kalabalık vitrinler: Bu vitrinlerde 500 ila 800 lüks parlaklığın eşit oranda kullanılması daha iyidir.

Vitrinlerde genellikle renksel geriverimi %95'in üzerinde olan armatürler kullanılır. Bu armatürler vitrin içindeki eşyaları iyi gösterir ve dikkatleri vitrine çeker. Daha fazla satış için alışveriş merkezlerinde vitrin aydınlatmalarına mutlaka dikkat edin.Tekwat

Editör: Mustafa YILDIRIM