Kağıt havlular, iş yerlerinde ofislerde günlük temizlik için kullanılan temel malzemelerdendir.  Bu yazıda, kağıt havlu satın almadan önce hangi faktörleri göz önünde bulundurmanız ve kağıt havlu seçimi için dikkat etmeniz gerekenlere değineceğiz.

Ofislerin veya iş yerlerinin kullanımına göre kağıt havlu seçimi yapılmaktadır. Burada en önemli nokta iş yerinde kağıt havlunun hangi amaçla kullanılacağını belirlemektir.  Buna ek olarak kağıt havluların lavabolarda mı mutfak ortamında mı yoksa ofislerde mi yer alacağına karar vererek de seçim yapılabilir. Buna karar verdikten sonra havlu kağıtların emicilik durumu, dayanıklılıkları gibi faktörler göz önünde bulundurularak karar verilmektedir.

Kağıt havluda kaç kat kağıt kullanıldığı da kağıt havlu seçiminde dikkat edilen hususlardandır. Kullanılan kağıt katı ne kadar fazlaysa ürünün kalitesi o kadar fazla olacak, emicilik oranı artacaktır. Ayrıca kağıt havlunun büyüklüğü de seçim kriterlerinden biri olabilir.

Kağıt Havlu Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Doğru havlu kağıt seçimi ilk bakışta kolay gibi görünebilir, ancak burada kağıt havlu çeşitlerini çok iyi bilmek gerekmektedir. Bu sayede ürünler arasındaki farklar göz önünde bulundurulabilir.

Z Katlı Havlular

Z katlı havlular olarak bilinen Z tipi havlu kağıtlar, genellikle kullanıcı sayısının yüksek olduğu ofis ortamlarında kullanılmaktadır. Diğer yandan Z peçete kullanımı, kağıt havlu verici aparatlar ile birlikte olmaktadır. Tek seferde bir peçete çekilmesini sağlayan aparatlar ile ofislerde oldukça pratik kullanım sağlanmaktadır. Yapısı sayesinde, ürün bittiğinde altından veya üzerinden ilave edilebilmektedir. Aynı zamanda 12’li havlu seçenekleri de mevcuttur.

İçten Çekmeli Havlular

İçten çekmeli havlular, diğer havlu kağıtlara göre uzun olmaları ile bilinmektedirler. Her yaprağın fazla uzun olması, özellikle temizlik amaçlı kullanımlarda kullanışlılık sağlamaktadır. Özellikle büyük miktarlarda sıvı dökülmelerinde ideal kurulama sağlar. Bu boyuttaki rulo kağıt havlular, dökülen maddenin boyutuna bağlı olarak tam veya yarım sayfa koparmanızı sağlar. Buna ek olarak daha az maliyetlidir ve manuel kullanım gerektirir. Ofis mutfaklarında duvara monte edilerek rahatlıkla kullanılabilir.

Makine Havluları

Makine havluları, sensörlü makineler için tasarlanmaktadır ve genellikle ofislerin lavabolarında kullanılırlar. Özellikle tüketici sayısının fazla olduğu yerlerde çok sık peçete değiştirilmesi gerektiğinden makine ruloları daha kullanışlıdır. Sürekli biten peçetelerin yenilenmesi için bir zaman kaybı yaşanmasına sebep olmaz. Sensörlü makine havluları sayesinde içerisindeki ürün uzun süre kullanılabilmektedir.

Ev Tipi Kağıt Havlular

Ev tipi kağıt havlular, kolay taşınabilir olmaları ile kolayca evlerde veya ofislerde kullanılabilir. Hem lavabolarda hem mutfaklarda rahatça kullanıma uygundur. İçeriği ile ciltlere zarar vermez. Gıda saklamak için havlu kağıda sarma ihtiyaçlarını karşılamada idealdir.

Endüstriyel Havlular

Endüstriyel havlular, dıştan çekmeli özellikleri ile verimli ve kullanışlı ürünler sunmaktadır. Havlu aparatları veya dispanserleri ile kullanıma uygundur.  Sensörlü modeller sayesinde dokunmadan, hijyenik bir şekilde kağıt havlu kullanılabilmektedir. Aynı zamanda bu havlular, suya karşı dayanıklıdır.

Kağıt Havlu Verici Aparatlar

Kağıt havlu verici aparatlar, havluların daha hijyenik şekilde saklanmasını ve daha pratik şekilde kullanılmasını sağlar. Bu havlu aparatlarının modeline göre en az temasla ve en hijyenik şekilde kullanıcılar havluya erişebilir. Aparatların içerisinde havlular rulo şeklinde durmaktadır. Sensör çalıştığında ise rulo mekanizması sayesinde havlu dönerek dışarı çıkmaktadır. Aynı zamanda ofislere ve benzer iş yerlerine şık bir görünüm de sağlamaktadır.

Ofis ve İş Yerlerinde Kağıt Havlu Kullanımı

Havlu kağıtların günlük temizlikte ellerin kurulanması, çeşitli yüzeylerin silinmesi gibi kullanım alanları bulunur. Ofislerde de aynı şekilde sıklıkla lavabolarda el yıkama bölümlerinde kullanılmaktadır. Buna ek olarak ofis mutfaklarında yüzey temizleme vb. amaçlarla kullanılmaktadır. Diğer yandan:

·         Kalabalık ofis ortamlarının olmazsa olmaz ihtiyaçlarından kağıt havlular kullanım amaçlarına göre belirlenmektedir. Hangi amaçla kullanıldığına bağlı olmak üzere kağıt havlu türleri seçilmektedir.

·         Ofis lavabolarında temel amaç hijyen olduğundan mutlaka kağıt havlu verici aparatlar kullanılmaktadır.

·         Ev ortamına kıyasla daha fazla rulo adedi bulunan ve daha uzun kağıt havlular ofis ortamı için uygundur.

·         Ofislerde bir diğer önem verilen husus zaman olduğundan çalışanların havlu kağıt değiştirmek için uzun zaman harcaması istenmeyecektir. Bu nedenle otomatik sensörlü aparatlar ve uzun rulolar tercih edilmektedir.

En iyi kağıt havlular için seçiminizi Biz Size Yeteriz web sitesi üzerinden yapmanızı öneriyoruz. Firma; piyasadaki en uygun fiyatlı kağıt havluları bir araya getirmekle kalmıyor, bu havlu peçeteler ile uyumlu aparatları da kullanıma sunuyorlar. Bu sayede ekonomik bir temizlik için verimlilikten ödün vermek zorunda değilsiniz.

Ofis temizliğinize Biz Size Yeteriz’den alınan havlu kağıtları eklemek istiyorsanız, web sitesi üzerinden farklı çeşitlere ve kağıt havlu fiyatlarına mutlaka göz atın.

https://www.bizsizeyeteriz.com/kagit-havlular-ve-aparatlari

Editör: Mustafa YILDIRIM