Tepebaşı Belediyesi, tarih bilinci ve milli olayların önemi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Tarih Vakfı iş birliğinde hazırlanan “Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu” projesi de Eskişehir’in Milli Mücadele dönemine ışık tutuyor. Sergi, belgesel ve kitap serisinden oluşan ve Milli Mücadele yıllarını Eskişehir odaklı inceleyen proje, uzunca bir akademik çalışma ve araştırma döneminin ardından hayat buldu.

            Öğrencilerden sergiye yoğun ilgi

Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu sergisi, Eskişehir’in uğradığı işgallerden verilen mücadelelere, Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’e ilişkin tespitlerinden İnönü Savaşları’na kadar pek çok tarihi olayı, görsel zenginlikler ile ziyaretçilerine anlatıyor.

Eskişehir’de faaliyet gösteren eğitim kurumlarından öğrenciler de sergiyi ziyaret ederek, kentimizin kurtuluş mücadelesini öğrenme şansı yakalıyor. Öğrenciler, sergiyi gezerek dönemi anlatan görselleri ve belgeleri görme şansı buluyor. Öğrenciler sergiyi çok sevdiklerini belirterek, “Burada Atatürk’le ilgili bilgiler var. Eskişehir’in düşmandan kurtuluşunu öğrenmek çok güzel. Bilmediğimiz askerleri tanıdık. O zamanlarda neler yaşandığını öğrendik. Atatürk yaşasaydı, ülkemizi koruduğu için teşekkür etmek isterdik. Çok cesur bir askerdi, herkesin kalbinde yaşıyor” diye konuştu.

Eskişehirli vatanseverlerin Milli Mücadele ile bütünleşmesini konu alan sergi, bir yıl boyunca Tepebaşı Belediyesi ana hizmet binasında ziyaretçilere açık kalacak.

Editör: Mustafa YILDIRIM