Tepebaşı Belediyesi, kentteki çocuklar ve gençler için iklim değişikliğine karşı farkındalık yaratacak etkinlikler gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, Yeni Yol Okulları öğrencilerine "İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi" semineri verildi. Yeni Yol Okulları lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri ile yüz yüze gerçekleştirilen 3 eğitim, aynı anda online olarak okuldaki tüm öğrencilere akıllı tahta sistemi ile ulaşarak, eğitimden tüm okulun faydalanması sağlandı. İlkokuldan 259, ortaokuldan 369 ve liseden 618 öğrenci olmak üzere toplamda 1246 öğrenciye iklim değişikliği ile mücadele konusunda erişilmiş oldu. Temel alışkanlıkların kazanıldığı küçük yaşlarda çocuklara ulaşarak, dünyamızın sorunu olan küresel ısınma ve iklim değişikliğinin önüne geçilebilmesinin önemi vurgulandı. Eğitim ile tasarruf bilinci kazandırılması, birey olarak dünyamız adına neler yapılabileceği, çevresel problemler, geçmişten günümüze insan ve çevre ilişkisi, küresel ısınma ve iklim değişikliği etkileri, nedenleri, çözüm önerileri, karbon ayak izi, enerji verimliliği ve tasarruf hakkında bilgiler verildi. Ayrıca konuyla ilgili videolar izletilerek öğrencilerin bilinçlenmeleri de sağlandı. Sunumu büyük bir merak ve ilgiyle izleyen öğrenciler de merak ettikleri, anlayamadıkları konular hakkında sorularının cevabına ulaşma şansı yakaladı.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitimler ile iklim krizine karşı dayanıklılık geliştiren, çözümler üreten, çevreye ve insanlığa fayda sağlayan bireyler yetiştirebilmek ve çocukların geleceğe güvenle hazırlanması için, okullara destek verilmeye devam edeceğini kaydetti. Konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 211 40 00 – 3353 numaralı telefondan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine ulaşabiliyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM