Töre, “Protokolün imzalandığı 2018 yılından bu yana hiçbir okula imam gönderilmedi, imamların derse girmeleri söz konusu değil.” diye konuştu.


Konunun gerçek bağlamından koparılarak yanlış aktarıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 2018 yılında Bakanlık nezdinde imzalanmış işbirliği protokolünün; İl Müftülüklerinde görevli manevi danışmanlar, gençlik koordinatörleri gibi görevlilerden gerekli durumlarda okulların destek almasını içerdiğini söyledi. 


Okulların pek çok kurum ile işbirlikleri gerçekleştirdiğini aktaran Töre; “Biz Eskişehir’deki 3 üniversite ile, İl Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ile bağımlılıklarla mücadele konusunda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlü ile geri dönüşüm konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile çocukların spor yapması gibi farklı işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. İl Müftülüğü de bu kurumlardan biridir, İl Müftülüğü ile işbirliği protokolünde; bağımlılıkla mücadele, akran danışmanlığı, aile yoksunluğu gibi konularda destek alınmaktadır.” dedi. Deprem sonrasında İl Müftülüğü işbirliği ile ÇEDES projesini hayata geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Töre, bu projede; çocuklara yardımlaşmayı, dayanışmayı öğretmek amacıyla 4 tır yardım malzemesi topladıklarını anlattı.
Protokolün imzalandığı 2018 yılından bu yana hiçbir okula imam gönderilmediğini, imamların derse girmelerinin söz konusu olmadığını belirten Töre, “Bu konu maalesef çarpıtılmış bir konudur, kamuoyunda ifade edildiği gibi okullara imam atanmamıştır.” şeklinde konuştu. 


Töre Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokoldeki ilgili maddeyi ise şöyle aktardı: “Okul müdürlüklerince uygun görülen okullardaki rehberlik derslerinde veya uygun görülecek ders saatlerinde il ve ilçe müftülüklerinin belirleyeceği üst düzey görevlilere (İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, gençlik koordinatörleri, manevi danışmanlar, bağımlılıkla mücadele koordinatörleri, uzmanlar) Değerler Eğitimi vermelerinde imkân sağlamak veya bu derslerin saatlerinin bir kısmında konuşma yapmalarına kolaylık sağlamak.”

Editör: Mustafa YILDIRIM