Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Müftülüğü’nün imzaladığı protokol ile okullarda öğrencilere “Milli, ahlaki, insani, kültürel değerlerimizin benimsetilmesi” amacıyla imamların görevlendirilmeye başlanmasına tepki gösterildi.

Anayasanın 24. maddesinde teminat altına alınan inanç özgürlüğüne tamamen aykırı olan bu uygulamanın laik eğitime karşı yapılan büyük bir darbe olduğunu ifade eden ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen,  “Bu bağlamda ana okulları da dahil olmak üzere ilk, orta ve liselerde imamların görev yapmasını büyük bir üzüntü ile karşılıyoruz.” diye konuştu. Okullarda temel dini bilgileri aktarmak amacıyla din ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin zaten görev yaptığını aktaran Akmen, eğitim biliminin gerekleri ve pedagojik gerçekliklerden uzak bir şekilde imamlar aracılığıyla öğrenciye yaklaşılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

VALİLİĞE ÇAĞRIDA BULUNDU

Diğer yandan henüz soyut düşünme aşamasına geçmemiş olan çocukların kafasına Cennet, Cehennem, günah, sevap gibi kavramların yerleştirilmesinin de tamamen bilim dışı  ve gerici bir anlayışın sonucu olduğunu dile getiren Sevgi Akmen, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği çağdaş, laik, bilimsel eğitim ilkelerine bağlı kalarak eğitim verilmesi gereken okullarımızda imamların görevlendirilmesini asla kabul etmiyoruz. Biliyoruz ki böylesine olumsuz bir gelişme karşısında derin kaygı duyan velilerimiz de konuya gereken duyarlılığı göstererek tepkilerini ortaya koyacaktır.” ifadelerini kullandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak eğitim sistemini laiklik ilkesinden uzaklaştıran her tür uygulamanın kararlılıkla karşısında olmaya devam edeceklerini belirten Akmen, “Gelinen noktada Eskişehir Valiliği’nin okullarda imamların eğitim vermesini öngören protokolün iptali için en kısa sürede gerekli girişimde bulunmasını talep ediyoruz.” dedi.

Editör: şenay Yıldırım