Belli bir sistemin veya elektrikli cihazların elektrik kesintilerinde dahi çalışmaya devam etmelerini sağlamak için ups çeşitlerinden birini kullanmak en doğru seçim olacaktır. Farklı özelliklere sahip olan bu ürünler sahip oldukları özellikler ile elektrikler kesildiği zaman hemen devreye girerek kendilerine bağlı olan cihazlar için düzenli olarak elektrik üretmeye devam ederler. Bu sayede ilgili ortamı kullanan kişiler kesinlikle elektrik kesintilerini hissetmezler ve kullandıkları elektrikli cihazların çalışmalarında bir sorun olmaz. En çok kullanılan ups çeşitleri arasında özellikle line-interactive ups ve online ups ilk sıralarda yer alırlar. Özellikle online ups hem ev hem de iş yerleri için önerilen ve kesintisiz çalışma olanağı sunabilen bir güç kaynağıdır.

Online ups cihazları elektrik olsa da olmasa da bağlı olan cihazlar sürekli olarak ups tarafından beslenir. Elektrik varken cihazları beslerken aynı anda içinde yer alan aküleri dolduran ups elektrik kesildiği zaman beslemeye aküler ile devam eder. Bu sayede kullanıcılar elektriğin kesildiğiniz hiçbir zaman anlayamazlar. Birçok kişinin tercih ettiği bu ups çeşidi özellikle 24 saat çalışması gereken server ve benzeri sistemler için kullanılır. Aynı zamanda ev kullanıcıları da evlerinde yer alan elektrikli cihazları çalıştırmak için bu sisteme sahip olan ups modellerini kullanabilirler. Ancak online ups çeşitlerinin ne kadar süre dayanacakları tamamen akülerinin kapasitesi ile doğru orantılıdır.

Online Ups Kullanmak Avantajlı mı?

Birçok alanda karşımıza çıkan online ups modelleri kullanıldıkları alanlarda işlerin kesintisiz olarak ilerlemesini sağlayabilirler. Çalışma mantığı sebebi ile en çok tercih edilen ups modellerinden biridir. Elektrik temini konusunda kesinlikle sorun yaşamak istemeyen kişiler bu ürünler ile birçok farklı elektrikli cihazın durmadan çalışmasını sağlayabilirler. Hem elektrik varken hem de yokken aktif olarak çalışmalarından dolayı online ismi ile anılırlar. Online ups modelleri 5 dakika ile 12 saate kadar çalışabilirler ve bu süre boyunca kendilerine bağlı olan cihazları besleyebilirler. Bu sayede kullanıcılar elektrik kesintilerinden kesinlikle etkilenmezler. Ancak bu ürünleri kullanmak isteyen kişiler mutlaka ihtiyaçları olan elektrik oranını kw hesaplama araçları ile hesaplamalıdırlar.

Çünkü ups her zaman için kendisinden beklenen kapasiteye sahip olmalıdır. Kapasitesinden büyük bir elektrik yükü ile karşılaşan ups doğal olarak hem doğru çalışmayabilir hem de arızaya neden olabilir. Hatta kullanıcıların ihtiyaçlarından daha büyük kapasitelere sahip olan ups modelleri seçmeleri önerilir. Online ups mutlaka elektrik kaynağı ile çalışması istenen cihazların arasında bağlanmalıdır. Bu sayede hem sürekli akülerini dolu halde tutabilir hem de diğer cihazların düzenli olarak beslenmelerini sağlayabilir. Özellikle ev kullanıcılarının bu konuda çok daha dikkatli olmaları gerekir. Online ups modelleri fiyatları hakkında bilgi edinmek ve ihtiyacınız olan modellere sahip olmak istediğinizde dilediğiniz zaman İnform ile iletişime geçebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM