İl başkanı olmasının üzerinden yaklaşık 1 yıl gibi bir süre geçtiğini hatırlatan Ortatepe, “Şu an Eskişehir’de 600’e yakın üyemiz var. Seçimlere girmeye hak kazanmış bir parti olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Esnaflarımızla görüşüyoruz. Aldığımız geri dönüşler oldukça iyi. Halkımız Yenilik Partisinin farkında. Eskişehir’de kahvehanelerde sürekli söyleşiler gerçekleştiriyoruz. Halkın sorunlarını ve taleplerini not alıp genel merkezimize iletiyoruz.” ifadelerini kullandı. 
14 Mayıs 2023 tarihinde sandığa gidileceğini ifade eden Ortatepe, seçim tarihinin 18 Haziran’dan 14 Mayıs tarihine çekilmesi nedeniyle ülkedeki yüzbinlerce gencin 18 yaşına giremediği için oy kullanamayacağını söyledi. Aradaki 34 günlük bir sürede doğan gençlerin oy kullanamayacağını dile getiren Başkan Ortatepe, “AK Parti gençlerin oy kullanmasını istemiyor. Nereden mi biliyoruz. Üniversitelerin açık olduğu bir dönemde sandığa gideceğiz de o sebepten. Eskişehir’de okuyan ancak ikametgâhını Eskişehir’e aldırmayan bu şehirde on binler öğrenci olduğu bir gerçek. Diğer şehirleri siz düşünün. Bu çocuklar sınav zamanı nasıl memleketlerine gidip oy kullansınlar.” şeklinde konuştu. 
14 Mayıs’ın aynı zamanda Dünya Çiftçiler Günü olduğunu söyleyen Serkan Oratepe, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ne acı ki et ithal eden bir ülke olduk. Macaristan’dan alınan 5 bin kasaplık sığırın ilk bölümü ülkemize ulaştı. İthalat ile et fiyatlarını düşürmeye çalışıyorlar. Ortada düşen fiyat da yok. Hani hayvan ihraç eden bir ülke olacaktık. Hani ne oldu vaatler. Tırmanan fiyatları frenlemeye çalıştıkça Türkiye’deki hayvancılara zarar veriyorlar. İthal et değil, yerli et desteklenmelidir. Üreticilerin maliyetlerini düşürecek adımlar atılmalıdır. İthalat çözüm değildir. Kıymanın kilo 200 liranın üzerinde. Çocukların karne hediyesi olarak et yiyebildikleri bir ülkede olmak bizi üzse de çözüm Yenilik Partisinde. Vatandaş gramla et tüketiyor ama iktidardakiler farkında değil. Yem problemi çözülmeli. Süt veren ama kesime giden hayvanların önüne geçilmeli.”

Editör: Mustafa YILDIRIM